Ekonomi

Keçiören’de sıvı savunma ve yüzey temizleyici üretim atölyesi açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Karakaya Mahallesi’nde bulunan Ar-Ge Merkezi’nde sıvı sabun ve genel yüzey temizleyici atölyesi açıldı.

Keçiören Belediyesi’nin Keçiören Karakaya Mahallesi’nde pandemi sürecinde açtığı Ar-Ge Merkezi’nde maske, kolonya ve dezenfektan üretilerek halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu merkezde belediye, kamu kurumları ve okulların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sıvı sabun ve yüzey temizleyici üretim atölyesi kurulmuştur.

Çalıştayın açılışına katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, katılımcılara yaptığı konuşmada, “Pandemi döneminde Ar-Ge merkezimizi kurduk. Maske, kolonya, çocuk ve yetişkin dezenfektanını ücretsiz üretip dağıttık. Bunları üretiyoruz. Bazı kurumlarımız bazı yerlerde ürettirmekte ve kendi amblemlerini bastırmaktadır. Ama biz kimya mühendislerimizle burada ürettik. Ürettiğimizi sokaktaki vatandaşlarımıza dağıttık” dedi. söz konusu.

Kamu kurumlarında sıvı sabun maliyetlerinin yüksek olduğunu, sıvı sabun üretim atölyesi kurduklarını belirten Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En büyük giderlerimizden biri sıvı sabun ve yüzey temizleyici maliyeti. Burada ürettiklerimizi belediyemizin birimlerinde kullanacağız. Bu işlere çok para ödüyoruz. Sadece biz değil, tüm kurumlar. Artık kolonya ve dezenfektanın yanı sıra kendi sıvı sabunumuzu da üretmeye başladık. Maliyet analizi de yapıyoruz. Diyoruz ki, piyasadan ne kadar aldık? Üretim maliyeti ne olacak? Nihayetinde, üretmenin üçte bir oranında daha az maliyetli olacağını hesapladık. Artık tüm ihtiyaçlarımızı buradan karşılayacağız. Okullarımızı da geziyoruz. Okullarımızın ve diğer ihtiyaç sahibi kamu kurumlarının sıvı sabunlarını ücretsiz olarak karşılayacağız. Üstelik piyasadan aldığımızdan daha kaliteli olacaktır. Ellerimizi ve cildimizi tahriş etmez.”

Ar-Ge Merkezi’nin bulunduğu Bağlum ve Karakaya Mahallesi’nde yapılan yatırımları anlatan Altınok, “Bağlum’a havalimanı gibi yollar yaptık. Kafkasya’yı geçen sene yaptık. İnanın Karakaya’daki yollar köy yolundan beterdi. Her yerde çamur vardı. Ama şimdi havaalanları gibi yollar yaptık. Hisar Mahallemizde havaalanı gibi yollar yaptık. Adliye bölgemizde çalışmalarımız devam ediyor. Karşıyaka Yeni Nesil Pazaryerimizi hizmete açtık. Şimdi konağımız da bitmek üzere inşallah… İki tane kapalı çok amaçlı spor salonu yapıyoruz. İki taraflı yapıyoruz. Biri Hisar’a, biri Karşıyaka’ya… Burada bir de Millet Bahçesi projemiz vardı. Karakaya’dan başlayarak Karşıyaka’ya… İki kez ihale yapıldı. Pandemi nedeniyle iptal edildi. İhale 60 milyon TL civarındaydı, ardından 98 milyon TL. Ama firma ‘ben bu işi yapamam’ dedi ve gitti. Bu yıl başlayacaktı ama 6 Şubat’ta Asrın felaketini yaşadık. Millet Bahçemizi TOKİ yapacaktı. 14 milyon 800 bin kişinin etkilendiği, dünyanın en büyük depremlerinden birini, hatta bu büyüklükte iki depremin üst üste yaşandığı ilk depremi yaşadığımızda, TOKİ’nin ve bizim önceliğimiz oldu. deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin evleri. İnsanlar ya çadırlarda yaşamaya başladılar ya da ülkemizin dört bir yanına dağıldılar. Onları inşa etmek daha önemlidir. Ama bundan sonraki süreçte buraya Millet Bahçesi yapılacak” dedi. terimleri kullandı.

Açılışta yapılan çekilişte iki çocuğa bisiklet hediye edildi. Çalıştay kurdele kesme töreni ile açıldı.​ ​

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu