Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Anıtkabir’i ziyaret etti

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Bekir Bozdağ, Celal Adan, Sırrı Süreyya Önder ve diğer Başkanlık Divanı üyeleri bugün Anıtkabir’i ziyaret etti. Kurtulmuş’un Atatürk’ün mozolesine “TBMM Başkanı” yazılı çelenk koymasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Divanı üyeleri buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Milli Gayretin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde TBMM 28. Başkanı ve Başkanlık Divanı olarak huzurlarınızdayız. Kurucu Meclisimizin ruhunu oluşturan bağımsız Türkiye ideali ve emperyalizmle mücadele kararlılığı temel mottolarımız arasındadır. Yetkisini milli iradeden almayan hiçbir güce boyun eğmeme kararlılığımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının her alanda güçlü ve etkin bir Türkiye’nin yüzyılı olması için var gücümüzle çalışacağımızı teyit ediyoruz.

Milletimizin ebedi bekası ve devletimizin ebedi bekası temel ilkelerimiz arasındadır. Milletimizin huzur ve refah içinde yaşaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlı ve kararlıyız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak demokrasi, milli irade ve hukukun üstünlüğü bizim vazgeçilmez unsurlarımızdır. Bağımsızlığımızı tehdit edecek her türlü teşebbüsün karşısında duracak, milli birlik ve beraberlik bilinciyle ülkemizin topyekun kalkınma yolunda inançla yürüyeceğiz. Şahsınızda harabelerden ayağa kalkıp diriliş için emek veren silah arkadaşlarınızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve minnetle anıyoruz. Ruhun şad olsun.”

kestelajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu