Ekonomi

İletişim kesintisi nedeniyle bugün kayıplar sayılamadı

Bakanlık Sözcüsü Eşref el Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, “İletişim ve internet kesintileri nedeniyle bugün Gazze’de can kayıplarını sayamadık.” dedi. Bu kelimeyi kullandı.

Şifa Hastanesi ve çevresine üst üste düzenlenen saldırılara ilişkin açıklama yapan Kudra, hastanede durumun “felaket” olduğunu ve hastanenin her taraftan İsrail saldırılarına açık hale geldiğini kaydetti. Şifa Hastanesi’nin kapısında ölü ve yaralıların yerde yattığını belirten Kudra, “Hastane bahçesi İsrail keskin nişancılarının ve insansız hava araçlarının arenasına dönüştü. İsrail ordusu hareket eden herkesi hedef alıyor.” İfadesine yer verdi.

Hastanede yerinden edilmiş kişiler, sağlık çalışanları ve yaralıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişinin bulunduğunu aktaran Kudra, yoğun bakımda tutulan bir bebeğin yaşam destek ekipmanı eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Kudra, hastanelerin acil olarak ilaç, yakıt ve tıbbi malzemeye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, gün içinde yaptığı açıklamada, “Şifa Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan 39 bebeğin oksijen yetersizliği nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğunu, 1 bebeğin ise söz konusu sorun nedeniyle hayatını kaybettiğini” duyurdu. Keyle, Gazze’deki 35 hastaneden 20’sinin 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırıları veya yakıt tükenmesi gibi nedenlerle kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle biriken cesetleri hastane kampüsüne gömmeye çalışacaklarını söyledi.

Şifa Hastanesi ve çevresi, “Filistinli silahlı grupların karargâhı” olduğu iddia edilen İsrail ordusu tarafından defalarca bombalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu