Ekonomi

Citi, Chubb hisselerini nötr seviyeye indirdi, hedefi 238 dolardan 275 dolara yükseltti

Perşembe günü, Chubb Corporation (NYSE:CB), bir Citi analistinin şirketi “Al” pozisyonundan “Nötr” pozisyona taşıması ve fiyat hedefini bir önceki 238,00$’dan 275,00$’a yükseltmesiyle hisse senedi notunda bir değişim yaşadı. Analist, Chubb için mevcut görünümün artık hisse fiyatında iyi bir şekilde temsil edildiğini ve daha dengeli bir risk / ödül senaryosuna işaret ettiğini belirtti.

Analistin değerlendirmesine göre Chubb’ın 2025 yılı tahmini kazançlarının 11 katının altında olan fiyat/kazanç oranı, 12 kat olan tarihsel ortalamaya kıyasla nispeten cazip. Bununla birlikte, fiyat-defter bazında Chubb, birikmiş diğer kapsamlı gelir (AOCI) hariç gelecek on iki aylık defter değerinin 1,6 katı ile, tarihsel ortalama olan 1,3 katın aksine daha pahalı görünüyor.

Firma bir yıl önce Chubb’ın notunu yükselttiğinde, bunun nedeni rezerv zorluklarına verilen aşırı tepkinin ardından algılanan düşük değerdi. O zamandan bu yana, Chubb’ın rezerv analizi yıldan yıla iyileşme gösterdi ve şirketin temel marjlarını artırmaya devam etmesi bekleniyor.

Bununla birlikte analist, marj genişletme potansiyelinin Chubb’ın mevcut hisse senedi fiyatında zaten hesaba katıldığını ve hisse senedinin performansını önemli ölçüde etkileyebilecek diğer yakın vadeli katalizörleri belirlemeyi zorlaştırdığını belirtti. Bu değerlendirme, şirketin sağlam rezerv durumunu ve piyasa konumunu kabul ederken, derecelendirmeyi ayarlama kararına yol açtı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu