Haber

Danimarkalı Bakan Hatay’da fay hattının geçtiği bölgede incelemelerde bulundu

Danimarka Kalkınma Yardımı ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, depremin vurduğu Hatay’a geldi. Bakan Jorgensen, depremde ikiye bölünen zeytinlikte fay hattının geçtiği noktada incelemelerde bulundu.

Adana Havalimanı’nda Türk yetkililer tarafından karşılanan Danimarka Kalkınma Yardımları ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, daha sonra depremin harap olduğu Hatay’a gitti. Jorgensen, Altınözü ilçesine bağlı Tepehan Mahallesi’nde meydana gelen depremde zeytinliği ikiye bölen 30 metre derinliğinde, 200 metre uzunluğundaki dev yarığa neden olan fay sınırını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından bölge halkıyla sohbet eden Bakan Jorgensen, Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Jorgensen, “Yetkililer ve kuruluşlarla görüşeceğiz. Acaba bundan sonra yapılması gerekenler için finansman sağlayabilecek miyiz, bu konuları görüşeceğiz” dedi.

BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

Dan Jorgensen daha sonra Antakya ilçesindeki Kızılay Psikososyal Güçlendirme Çadırını ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Jorgensen’in depremzedelerin kaldığı çadır kentleri ve ardından AFAD Uyum Merkezi’ni ziyaretinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu