Ekonomi

Super Micro Computer, beklenenden yüksek kazançların ardından 2024 için gelir tahminini artırdı, hisse senedi fiyatı düştü

Super Micro Computer (SMCI) 2024 mali yılının üçüncü çeyreği için farklı sonuçlar açıkladı ve tüm yıl için gelir tahminini artırdı.

Şirketin hisse senedinin değeri piyasa sonrası işlem döneminde %2,7 oranında geriledi.

Şirket, çeyrek için hisse başına 6,65 dolar kazanç bildirdi ve finansal analistler tarafından yapılan hisse başına 5,80 dolarlık ortalama tahmini aştı. Ancak, şirketin çeyrek geliri 3,85 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 3,99 milyar dolarlık ortalama tahminin önemli ölçüde altında kaldı.

Super Micro Computer’ın 2024 mali yılının üçüncü çeyreğindeki düzeltilmiş GAAP dışı brüt kar marjı %15,6 olarak gerçekleşirken, hisse senedi bazlı tazminatla ilgili giderler için 3 milyon dolar düşüldü.

Geleceğe bakıldığında, Super Micro Computer 2024’ün dördüncü çeyreğinde hisse başına kazancının 7,62 ila 8,42 dolar aralığında olacağını ve ortalama analist tahmini olan 7,14 doları aşacağını öngörüyor. Şirket ayrıca dördüncü çeyrek için gelirinin 5,1 milyar dolar ile 5,5 milyar dolar arasında olmasını bekleyerek 4,89 milyar dolarlık beklentiyi aşıyor.

Super Micro Computer, 2024 mali yılının tamamı için hisse başına kazancının 23,29 ila 24,09 dolar arasında değişeceğini tahmin ediyor ki bu da analistlerin 21,99 dolarlık tahmininden daha yüksek. Şirket, yıl için toplam gelir tahminini 14,6 milyar dolarlık ortalama tahmine kıyasla 14,3 milyar dolar ila 14,7 milyar dolar aralığına yükseltti.

Supermicro Başkanı ve CEO’su Charles Liang, “Yapay zeka raflarına yönelik tak ve çalıştır çözümlerimize yönelik güçlü pazar talebi ve ekibimizin yenilikçi sıvı soğutma tasarımları geliştirme konusundaki uzmanlığı, yapay zeka altyapısı pazarındaki lider konumumuzu güçlendirmemizi sağladı” dedi.

“Sıvı soğutma ile üretime tamamen hazır olanlar da dahil olmak üzere yeni çözümlerin piyasaya sürülmesiyle, pazar payımızda bir artış bekliyoruz” diye ekledi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

haberafsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu