Sağlık

Varis tedavisi nasıl yapılır, nedir? Bacaklardaki varislere ne iyi gelir? Mirasçılar nasıl yok edilir?

Varış Oluşum vazodilatasyon olarak bilinir. Varis tedavisi nasıl yapılır, bacaklarda varis nedir merak edilir. Varis nasıl yok edilir ve bitkisel tekniklerle varis geçer mi soruları araştırılmaktadır. Varis tedavisi nasıl yapılır, nedir? Bacaklardaki varislere ne iyi gelir? Mirasçılar nasıl yok edilir? sorularına yanıt arıyor. Varis tedavisi nasıl yapılır, nedir? Bacaklardaki varisler için ne yeterlidir? Mirasçılar nasıl yok edilir? Detaylar burada…

ÇEŞİT NEDİR?

Kramp, bacaklarda şişlik ve damarların belirginleşmesi gibi durumlarda ortaya çıkan varisler bazen önemli boyutlara ulaşırken bazen de kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Şişmiş damarlar vücuda ve bacaklara zarar verir ve berbat görüntüsü ile de can sıkıcı olabilir.

VARİS TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Son zamanlarda varis tedavisi için en çok uygulanan prosedür lazerdir. Lazer tedavisi ile damar genişlemesinin rahatsız edici görüntüsünü büyük ölçüde ortadan kaldırır.

ÇEŞİTLİLİK NASIL OLUŞUR?

Varis, damarların genişlemesi ve kılcal damar probleminden kaynaklanır. Toplardamar kapağı sorunlu olduğunda ortaya çıkan damar genişlemesi bacak yaralanmalarına ve pıhtılaşmaya neden olur. Toplardamar kapağı hasar gördüğünde kirli kan geri döner ve sorunlar başlar. Aksine kanın yerçekimi hareketi çok zordur. Venöz kapağın bozulması sedanter bireylerde ve ayakta duran kişilerde daha sık görülür. Bunun nedeni, basıncın çok yüksek olması ve kanın damarlarda sıkışması ve şişmesidir. Varislerin diğer nedeni ve kılcal damarlarda kanamanın nedeni henüz belirlenememiştir ancak bu önemli bir sonuç değildir.

VARİS ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Varisin birçok sınıflandırması olmasına rağmen genellikle 3 tipe ayrılır.

  • Büyük varisler: Ortaları 4-15 mm arasında değişen, doğrudan cilt üzerinde çıkıntı yapan varislerdir.
  • Orta boy varisler: Cilt üzerinde hafif çıkıntı yapan, ortasında 2-4 mm arasında değişen yeşil renkli varislerdir.
  • Kılcal varisler: Kırmızı ve mor renkli deri üzerinde çıkıntı yapmayan, 1-2 mm’den küçük varislerdir.

ÇEŞİTLERİN ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  • Isı varislerin en büyük düşmanıdır, sıcak su ile banyo, sauna, hamam gibi aktivitelerden kaçının.
  • Sıcağın aksine soğuk, varisleri rahatlatır, şişliği ve ağrıyı giderir. Soğuk su ile masaj yapın.
  • Ayakta veya otururken ayaklarınızı uzun süre sarkık tutmayın. Masa başı çalışanları her 30 dakikada bir kalkıp hareket etmelidir.
  • Hareketsizlik bacaklarda basınç oluşturur, bu da varislerin en büyük nedenidir. Kanın biriktiği bacaklardaki basıncı azaltmak için günde en az 45 dakika yürümek kan dolaşımını sağlayacak ve varis oluşumunu engelleyecektir.
  • Varisli damarların ana nedenlerinden biri fazla kilolu olmaktır. Vücudun taşıyabileceğinden fazla kilolu olmak damarlara ağır bir baskı uygular. Fazla kilolardan kurtulmak varis oluşumunu engelleyecektir.
  • Sigara aterosklerozun en büyük nedenlerinden biridir. Sigara damardaki kan dolaşımını engelleyerek basınç ve tıkanıklığa neden olur.
  • Yüksek topuklu ve sert tabanlı ayakkabılar kan dolaşımını bozarak basıncı artıracaktır. Bu varisli damarlara neden olur.
  • Dar pantolon ve tayt giymekten kaçının.
  • Varis hastalarının en büyük kurtarıcısı olan kompresyon çorapları varisler için etkin bir yoldur. Ailesinde varis olanlar ve risk grubunda olanlar varis çorabı ile varis sahibi olabiliyor.

İNCELEME BİTKİSEL YÖNTEMLERLE NAKİL OLUR MU?

gotu kola bitkisi

Gotu kola bitkisinin kökü bacaklarda gün sonunda oluşan ödemi önleyerek cilt rengi değişiklikleri ve ağrı gibi varis semptomlarını büyük ölçüde azaltır. Gotu kola’nın kan dolaşımı üzerindeki etkisi ile; Beyin fonksiyonları, hafıza ve depresyon gibi durumlar için de uygundur. Bu bitki aynı zamanda ameliyat yaraları, sedef hastalığı, yanıklar ve ülserler üzerinde de yumuşatıcı etkiye sahiptir.

üzüm çekirdeği

Üzüm çekirdeği özü ve kabuğunun kurutulmasıyla elde edilen üzüm çekirdeği, güçlü bir antioksidandır. Üzüm çekirdeği damar geçirgenliğini ve kırılganlığını azaltarak ödem ve damar içi kanamaları önler. Kas yapısındaki kolajen ve elastik proteinlerin stabilizasyonunu sağlayan üzüm çekirdeği, toplardamar yetmezliği ve varislerde oldukça etkilidir.

Yaban mersini

Yaban mersini bir antioksidan ve antosiyanin kaynağıdır. Kan dolaşımına yardımcı olur. Damarları ve kollajen dokuyu onarmaya da yardımcı olan yaban mersini, varislere neden olan basınç ve dolaşım problemlerini önler.

at kestanesi

At kestanesi çekirdeği ekstresi varis çorabı kullanımının sakıncalı olduğu durumlarda kullanılabilecek yöntemdir. Bu yolun ileri derecede varisi olan hastalarda bacak kalınlığını ve ödemi azalttığı gözlemlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu