Haber

Kayseri geleceğe ses verdi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. Ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın elinden sahiplerini buldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne Lider Büyükkılıç’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk, daire başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nı anlatan kısa film izlendi.

Törende konuşan Önder Büyükkılıç, “Değerlerimize sahip çıkma anlayışıyla bu çalışmanın önemini ve geleceğimize ışık tutacağını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür ediyor, yarışmaya katılacak yavrularımızı tebriklerimizi iletiyorum. ödüllerini alıyor ve başarılar diliyorum.” dile getirildi.

“MİLLİ GURURUMUZSUNUZ, TEKNOFEST GENÇLERİMİZSİNİZ”

Başkan Büyükkılıç, genç yarışmacılara, “Sizler bizim milli gururumuz, geleceğimiz, geleceğimizsiniz, onlara ses veriyorsunuz, ışık veriyorsunuz, ülkemizi aydınlatıyorsunuz. Sizler teknofest gençliğisiniz” diyerek şunları söyledi:

“Her Türk genci, az önce birlikte söylediğimiz İstiklal Marşımız başta olmak üzere Akif’i, anlayışını ve ideolojisini sahiplenir ve İstiklal Marşı’nı en keyifli haliyle okur. Milli gururumuzsunuz, geleceğimizsiniz, geleceğimizsiniz, ses veriyorsunuz, ışık veriyorsunuz, ülkemizi aydınlatıyorsunuz. Sizler technofest’in gençlerisiniz. Teknofest gençleri olarak sesinizi sizi harflere sığdırmak isteyenlere değil, Cumhurbaşkanımıza verdiğinizi paylaşmak isterim. Her birinizi tebrik ediyor, alnından öpüyorum. Doğrusu sizler geleceğimiz olan gençlersiniz. Eğitimli, donanımlı ve özgüvenli olmanız için KAYMEK ve birimleri, grupları ile birlikte size gece gündüz özverili olma fırsatı sunuyor. Kurslarımızla sizleri güzelleştirmek, donatmak ve fırsatlar sunmak istiyoruz.”

“YABANCI DİLDE 10 DİLDE EĞİTİM VERİYORUZ”

KAYMEK’te tüm kursların ücretsiz olduğunu ve sadece 10 yabancı dilin verildiğini vurgulayan Büyükkılıç, bunun çok değerli ve anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Yalnız ve ancak siz donanımlısınız, geleceğe umutla bakıyorsunuz. kendine güven, yabancı dillerle süslendin. Yabancı dil konusunda sadece 10 dilde eğitim veriyoruz. Yabancı dili artık yeterli bulmayan, ikinci veya üçüncü bir yabancı dil öğrenmek isteyen, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi görüyoruz. Biz de keyif alıyoruz. Aklınıza ne gelirse 12 kişi bir meydana gelip ‘biz bu konuda kurs vereceğiz, bize fırsat verin’ derse, biz oradayız, fırsat sağlıyoruz” dedi.

“SİZLERE HİZMET VERMEYİ ONURLA DEVAM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Amaçlarının gençleri ailelerinin gururu yapmak olduğunu belirten Büyükkılıç, “Amacımız sizlerin taleplerine cevap vermek ve sizleri ailelerinizin gururu yapmak. Elbette bu imkanları sunarken başarıdan başarıya koştuğumuzu da burada paylaşmak isterim. KAYMEK’imize gelen ve kurslarımızdan faydalanan yavrularımız bunu bilirler. Başarıdan başarıya koşarlar. Eğitimcilerimizin sizleri korumak, size fırsat vermek ve donatmak için gece gündüz çalıştıklarına inanıyorum. Biz bir aileyiz, bizi sevdiniz ve güvendiniz, burada size büyüklerinizden yetki verildi, bize hizmet edin dediniz. Onurlu bir şekilde hizmetkarınız olmaya devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN ULUSAL VE MANEVİ FİYATLARA İLİŞKİN GÖSTERGELER

Milli ve manevi değerlerin Türk milleti için taşıdığı değere dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “O bakımdan tabi ki İstiklal Marşımız kıymetlidir, bayrağımız kıymetlidir, devletimiz kıymetlidir, milletimiz kıymetlidir. inancımız ve kültürümüz değerlidir. Elbette bu anlayışta birlik ve beraberliğimiz değerlidir. Geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler de olacaktır, bozmak isteyenler de. Sizler gibi geleceğimiz olan güvendiğimiz gençlerimiz olduğu sürece siz buna fırsat vermeyeceksiniz, biz de asla fırsat vermeyeceğiz. O bakımdan Allah bu millete bir daha böyle marşlar yazdırmasın” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan deprem sürecine de değinen Büyükkılıç, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini bir kez daha ileterek, şunları kaydetti:

“Bu süreçte bir sarsıntı yaşadık. Yüzyılın felaketini yaşadık. Tüm ruhlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kayseri’de o bölgelerden gelen 50 bin civarında misafirimiz var. On binlerce öğrenci yavrumuz ve canımız var. Onlarla birlikte her zaman üzerimize düşeni özveriyle yapmaya çalışıyoruz. Kayserimiz yardımcı oluyor. Kayseri’miz hayırseverdir. Kayseri mazlumun dostudur. Kimsenin düşmesini istemeyen bir anlayışa sahiptir. rahmet sahibi. ‘Biz’ diyen anlayışın sahibi o, ben değil. Elhamdülillah diyoruz. Sağanak sağanak yağmurlar adeta bir nimet olarak o bölgelerin üzerine yağdı. Mevlamızın o kardeşlere verdiği imkanları seferber ettiler. İlk saatten itibaren başta valimiz olmak üzere her birimiz orada görev yaptık. 16 ilçe belediye başkanımız ve gruplarımızla el ele, gönül gönüle vererek özveriyle gece gündüz demeden orada olduk. Burada olmaya devam edeceğimizi paylaşmak isteriz. Çünkü biz biriz. Biz beraberiz. Türkiye’de her zaman beraberiz. Biz o bölgedeki kardeşlerimizin dostuyuz, hep beraberiz. Biz onların yanında olması gereken kardeş bir toplumuz.”

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Büyükkılıç, “Daha nice güzel günler dilerim. Bu bir yarış, eğlence için bir yarış. Güzellikte yarış. Başarı için yarış. Kendinizi sosyal olarak öne çıkarmak için yarışın. Yoksa her Türk genci vatanının, devletinin ve ay yıldızlı Türk bayrağının kıymetini bilir. Her Türk genci onur ve gururla şarkı söylemesini ve okumasını bilir. Emeği geçenlere tekrar teşekkürler. Her birinizin alnından öpüyorum. Tebrikler. Teşekkürler. mevcut olmak Allah’a emanet olun” dedi.

Konuşmaların ardından törende 4-11 Yaş Kümesi; birincisi Havva Geleç, ikinci Rumeysa Gül Karaca, üçüncü Yağmur Ayşe Özcan, mansiyon 1 Hanne Ada Çınar, mansiyon 2 Sıla Avcı, mansiyon 3 Elif Rana Oflaz, 12-18 Yaş Kümesi; Birinci Hayrunnisa Tamer, ikinci Yasemin Coşgun, üçüncü Umut Yalçıntekin, mansiyon 1 Gizem Parıltı Uysal, mansiyon 2 Fatmanaz Ulutaş, mansiyon 3 Medina Koç’u Heyet Özel Ödülleri kapsamında Döndü, 4-11 yaş grubu; Sahneye Ayşe Uzunlu, Umut Kemal Dursun, Rüveyda Karabulut, Esra Tahta ve Ebrar Gökalp davet edildi.

Ödüllerini Memduh Büyükkılıç’tan alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Çocuklar ve gençler İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Aileleri tebrik eden Önder Büyükkılıç, “İşte Türk gençliği, işte geleceğimiz. İstikbal, İstiklal’e ses verdi” dedi.

Hem istiklal marşını söylediler hem de KAYSERİ’yi tanıttılar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında 2023 yılının ortak teması ‘Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Akif’in Sözü’ olarak belirlenirken, Büyükşehir KAYMEK adıyla ‘İstikbal İstiklale Konuşuyor’ Marşı Söyleme Yarışması düzenlendi. Yarışta gençlerin tarihi ve doğal güzelliklerin bilincinde olarak istiklal ruhunu, milli ve manevi bedellerini, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un fikir dünyasını ve Türk-İslam idealini özümsemesi amaçlandı. Kayseri antik kentinin korunması ve kentin maliyetinin korunması.

İstiklal Marşı’na hakimiyet, İstiklal Marşı diline uygun okuma, duygu katma, dekor, seslendirme, beden dili, Vurgu, tonlama ve diksiyon gibi kriterler dikkate alınarak uygulamalar titizlikle değerlendirildi.

haber-iyidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu