Haber

Sultanbeyli Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi açıldı, Vali Gül çalışmaları görünce büyülendi.

Sultanbeyli yeni hizmetler kazanmaya devam ediyor. Çok fonksiyonlu bir tesis olarak inşa edilen ve alanında ilkler arasında yer alan Sultanbeyli Afet Uyum ve Eğitim Merkezi açıldı. İstanbul Valisi açılışta David Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Fazilet, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ilçe sakinleri katıldı.

İÇİ YOK, HAYIR

Merkezde Afet Uyum ve Yönetim Merkezi, eğitim merkezi, seminer salonu, mutfak, gıda depoları, Arama Kurtarma Timi malzeme depoları, Turgut Cansever Kütüphanesi, revir ve gözlem odası; Peyzaj uygulamalarıyla da yaşam alanına dönüştürüldü. Merkezin bahçesinde çocuk oyun alanı, koşu parkuru, 4400 metrekarelik yeşil alan ve 4 kişilik konaklama alanına dönüştürülebilen kamelyalar bulunuyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde afet merkezine geçici barınaklar da eklenecek.

İLÇE SAKİNLERİNE EĞİTİM VERİLECEK

1000 m2 kapalı eğitim alanına sahip merkezde ilçe sakinlerine ve binlerce gence afetlerle ilgili eğitimler verilecek. Eğitim için oluşturulan özel alanda, sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak yangın ve su baskınlarına yönelik afet farkındalık eğitimi, sanal oda, son teknolojiyle donatılmış ilk yardım eğitim alanı, interaktif söndürme cihazları kullanılarak yangın eğitim simülasyonu, 2 eksenli deprem simülatörü ve eğitim salonu, 5D sinema, dumanlı Deprem sonrası oluşacak tahribatı gözlemlemek için hazırlanan alanlardan kaçış koridoru ve enkaz koridoru bulunmaktadır. Bu eğitim istasyonlarıyla vatandaşlara afet durumunda ne yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirme eğitimleri verilecek. Günlük hayatta piknik alanı olarak hizmet verecek olan bahçedeki kamelyalar, olası bir afet anında şehir dışından yardıma gelecek ekipler için hızlı ve pratik bir şekilde 4 kişilik konaklama alanına dönüştürülecek. Konaklama alanı ihtiyacını karşılayacak.

“TAPU TAPULARINI 50 BİN VATANDAŞA SUNDUK”

Açılışta konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Merkezimiz ülkemize ve İstanbul’a hayırlı olsun. Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı felaketleri hepimiz biliyoruz. Deprem kuşağında bir ülkeyiz. 6 Şubat’ta olduğu gibi.” Depremde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm STK’larımız ve kurumlarımız afet yaşadı.” Kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Felakette elli bin vatandaşımızı kaybettik. Allah onlara rahmet etsin. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. 6 Şubat depreminde Sultanbeyli olarak Kaymakamlığımızın öncülüğünde büyük bir seferberlik başlattık. Allah bir daha böyle bir olaya fırsat vermesin. Deprem bölgesindeki izlenimlerimiz devletimizin yaptığı 11 Toki eylemidir. Evin yıkılmadığını, mezarın olmadığını gördük. Bu da binanın doğru malzeme ve gerçek işçilikle inşa edilmesi durumunda depremin insanı öldürmediği anlamına geliyor. Dönüşüm faaliyetlerimize de başladık. Sultanbeyli Belediyesi olarak Sultanbeyli’de yaklaşık 50 bin vatandaşımıza tapu takdim ettik. Yaklaşık 25 bin işgal edilmiş binamız var. Halkımızın desteğiyle dönüşüm projelerimiz başladı ancak daha da hızlanmamız gerekiyor” dedi.

“İSTANBUL’UN HER NOKTASINDAN İNSANLAR FAYDALANACAK”

Olası İstanbul depremi ve çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Keskin, “Yaklaşan İstanbul depremi için devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte, milletimizin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın desteği. Bu noktada çok kıymetli. Kurduğumuz Afete Uyum ve Eğitim Merkezimizde öncelikle buradaki tüm öğrencilerimize afet yardımını öğreteceğiz.” Onların eğitimini almak istiyoruz. SAKUT ekibimizi de tebrik ediyorum. Akredite belgemizi aldık. 6 Şubat’ta yaşanan felakette AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarında görev aldılar. Merkezimiz büyük bir kompleks haline geldi. Burada eğitimlerimiz olacak, ayrıca hemen yan tarafta gördüğünüz Turgut Cansever Kütüphanemiz de var. Burada verilecek eğitimler arasında “İstanbul’un her yerinden öğrencilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Afete Uyum ve Eğitim Merkezimiz tekrar hayırlı olsun” dedi.

“İLK DEFA BU KADAR İŞLEVSEL BİR ŞEY GÖRDÜM”

İstanbul Valisi Davut Gül, “Millet ve devlet olarak afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Önce kendimiz ne yapacağımızı bilmeliyiz. Sonra birbirimize nasıl yardım edeceğimizi bilmeliyiz. Bu yüzden akredite olduk” dedi. Arama kurtarma kuruluşları değerlidir, AFAD gönüllüsü olarak akreditedirler ve arama kurtarma faaliyetlerine katılma yetkinliğine sahiptirler.” Afet ve benzeri durumlarda alt yapısı hazır olan toplantı alanı ve mekânların olması çok değerlidir. 39 ilçenin tamamını gezdim. Bu anlamda ilçelerimizde afet adaptasyon merkezlerimiz var. Ancak bu kalitede, bu boyutta ve bu kadar işlevselliğe sahip birini ilk kez görüyorum. Belediyemiz “Tebrik ve teşekkür ediyorum. Sultanbeyli’nin güzelliklerini paylaşan 7’den 70’e herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

sahinbeyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu