Haber

İmamoğlu: ‘Sisi’yi ziyaret eden Erdoğan U dönüşü yapıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yerel seçimlerindeki sözleri: “Sisi mi, Binali Yıldırım mı?” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu çıkışına değinerek, “Cumhurbaşkanımız dün Sevgililer Günü’nde Mısır’da Sisi’yi ziyaret etti ve ona ‘canım kardeşim’ dedi. Biz bu U dönüşlerine alıştık. ‘Sisi mi Binali mi?’ Dedi. Sisi’yi seçti. Onu görüyoruz. Bakalım şimdi ne olacak.” söz konusu.

İMAMOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKİCİ “SİSİ” GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beykoz’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sisi mi Binali Yıldırım mı?” sorusu 2019 yerel seçimlerinde. İmamoğlu, çıkışına değinerek çok konuşulan açıklamalarda bulundu.

“SEVGİLİLER GÜNÜNDE U DÖNÜŞÜNÜN EN Somut ÖRNEĞİNİ YAŞADIK”

Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi ziyaretine değinen İBB Başkanı İmamoğlu, şöyle konuştu: “Daha dün Kanal İstanbul meselesine ‘yapacağız’ diyen bir akıl, artık ‘vatandaşın gündeminde olmayan, bizim gündemimizde de olmayacak’ diyebiliyor. Bu U dönüşünün en somut örneğini dün Sevgililer Günü’nde yaşadık.

“ERDOĞAN SASI’YI TERCİH ETTİ”

‘Sisi mi İmamoğlu mu?’ Sayın Cumhurbaşkanımız dün Sevgililer Günü’nde Mısır’da Sisi’yi ziyaret ederek kendisine ‘canım kardeşim’ diye seslendi. Biz bu U dönüşlerine alışığız. Sisi mi, Binali mi?’ dedi. Sisi’nin yanında olmayı seçti. Onu görüyoruz. Bakalım şimdi ne olacak.”

ERDOĞAN’IN “SİSİ Mİ BİNALI YILDIRIM MI?” ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesinde düzenlediği mitinglerde Cumhur İttifakı’nın o zamanki adayı Binali Yıldırım’a destek ararken, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nu “Sisi”ye benzeterek hedef gösterdi. Erdoğan, 23 Haziran 2019’da Sancaktepe’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Rahmetli Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesinden sonra söylenen sözleri hatırlayın. Özellikle muhalefete yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajları biliyoruz. Bunlar Erdoğan’ın kaderini Mursi’nin kaderine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz kefen giyiyoruz.” “Aslında biz bu yola başladık. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?” dedi.

ilgazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu