Haber

Azerbaycan’da Türk vatandaşları için oy verme işlemi devam ediyor

– Azerbaycan’da Türk vatandaşları için oy verme işlemi devam ediyor

BAKÜ – Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili Seçimleri için Azerbaycan’da oy kullanma süreci devam ediyor.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri için Azerbaycan’da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanma işlemleri Türkiye’nin Bakü, Nahçıvan ve Gence Başkonsolosluklarında kurulan toplam 15 sandıkta devam ediyor. Azerbaycan’da 5 Mayıs’ta başlayan ve bugün saat 21.00’de sona erecek olan oy kullanma sürecine katılan Türk vatandaşlarının sayısında bir önceki seçime göre artış yaşandı. 11 binden fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Azerbaycan’da bugüne kadar oy kullanan Türk vatandaşlarının sayısı 5 bin olarak açıklandı.

Oy vermek için seçim merkezine gelen Emre Gün, “Vatan millete hayırlı olsun. İyi olan kazansın” dedi. Seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen İzzettin Taçyıldız, “Başka söylenecek bir şey yok. Nasılsa hayırlısı olur inşallah” dedi. Seçim sonrası Türk halkına barış ve esenlik dileyen Halil Kırbalı, “14 yıldır Azerbaycan’dayız. Aynı zamanda başka ülkelerde de iş yapıyoruz. Bu ülkede seçim bize nasip oldu. İnşallah her şey gönlünüzce olsun.” keyifli, huzurlu ve keyifli geçecek.”

Maçı oynayan Nurlana Gül, “Ülkemiz ve ülkemiz için hayırlısı olmasını temenni ediyorum. İnşallah öyle olur. Umarım yeterli sonuç bekleriz.”

Azerbaycan’da 11 bin 43 kayıtlı seçmen var.

Bakü Büyükelçiliği’nde 7 bin 417, Gence Konsolosluğu’nda 2 bin 277 ve Nahçıvan Konsolosluğu’nda bin 349 olmak üzere toplam 11 bin 43 kayıtlı seçmen bulunuyor. Azerbaycan’da 5 Mayıs’ta başlayan oy verme süreci bugün yerel saatle 21.00’de sona erecek. Azerbaycan’da oy verme işlemi tamamlandıktan sonra oy pusulaları kapalı odada savunularak 8 Mayıs’ta Türkiye’ye gönderilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu