Haber

Yargıtay-AYM krizi Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi kapatılmalıdır” sözlerini hatırlattı

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmaması gerektiğine hükmetti. Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bu gelişmeler, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçmişte sıklıkla tekrarladığı şu sözlerini hatırlattı: “Anayasa Mahkemesi kapatılmalıdır.”

İHLAL KARARINA UYMAMAYA KARAR VERMİŞLER

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki ihlal kararının ardından dosyanın gönderildiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi incelemesini tamamladı. Daire, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik süreçlerin başlatılması amacıyla kararın bir örneğinin TBMM’ye gönderilmesine ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. İhlal kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

BAHÇELİ: AYM’NİN KAPATILMASI ERTELENMEYECEK BİR HEDEFTİR

Bu gelişme birçok siyasetçi tarafından tepkiyle karşılanırken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz aylarda sıklıkla dile getirdiği sözler yeniden gündeme geldi. Bahçeli konuşmalarında Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması gerektiğini belirterek, “Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması geri dönülemez bir hedef olmalıdır. Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Bu bağlamda mahkemenin işleyişinde köklü bir reform yapmayı hedefliyoruz.” statüsü, kuruluş ve yargı esasları ve üyelik yapısı.” “Bundan kaçış yok, kurtuluş yok.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu