Haber

The Sun, Meghan Markle ve Prens Harry’den özür diledi

Meghan Markle ve Prens Harry’nin kraliyet ailesinden ayrılmasını anlatan belgesel dizisi, özellikle İngiltere’deki kralcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Belgeselde kraliyet ailesi ırkçılıkla suçlanırken, İngiliz Milletler Topluluğu’ndan ‘sömürgeci’ olarak bahsediliyordu.

Kraliyet gelenekleriyle alay edilen belgeselde kraliyet mensupları da kirli mahkeme oyunları oynamakla suçlandı.

Meghan nefreti tepkilere yol açtı

Belgeseli izleyenler ve eleştirenler arasında İngiltere’nin ünlü tabloid gazetesi The Sun’ın köşe yazarı Jeremy Clarkson da vardı.

Clarkson, köşesinde Meghan Markle’dan “nefret ettiğini” söyledi.

“Game of Thrones”kraliçenin sokaklarda çıplak dolaştırıldığı ve üzerine dışkı atıldığı dizide. ‘utanç’Meghan Markle’ı sahnede olduğu gibi İngiliz kasabalarında da sergilemeyi ve herkesin önünde utandırmayı hayal ettiğini yazan Clarkson, büyük tepki topladı.

18 bine yakın şikayet

18 bine yakın kişi Independent Press Standards Organization ile iletişime geçerek bu yazıdan şikayetçi oldu.

Bunun üzerine The Sun, köşe yazısı için özür diledi ve yazıyı gazetenin internet sitesinden sildi.

Cuma günü, gazete Clarkson’ın “Cidden özür diliyorsun”köşesinin yayınlanmasından pişmanlık duyduğunu belirten bir açıklama yaptı.

özür mektubu

Gazetede şu ifadeler kullanıldı:

“Geçen Cumartesi Sun, Jeremy Clarkson, Sussex Düşesi hakkında bir yorum makalesi yazdı. Makale, güçlü bir tepkiye ve bağımsız basın düzenleyici Ipso’ya (Bağımsız Basın Standartları Örgütü) çok sayıda şikayete yol açtı. Tweet’te, ‘beceriksizce’ atıfta bulunduğunu söyledi. Game of Thrones’tan bir sahneydi ve “bu kadar çok insanı incittiği için dehşete düşmüştü.” Bundan sonra daha dikkatli olacağını sözlerine ekledi.

“Üzgünüz”

Gazetede yer alan açıklamada, köşe yazarlarının görüşlerinin kendileriyle ilgili olduğu belirtildi. “Yayıncı olarak ifade özgürlüğünün sorumluluk getirdiğinin bilincindeyiz. The Sun olarak, bu makalenin yayınlanmasından dolayı pişmanlık duyuyor ve içtenlikle özür diliyoruz.”söylendi.

Özür kabul edilmedi

Özür dilenmesi ve makalenin siteden kaldırılması Meghan Markle ve Prens Harry tarafından pek hoş karşılanmadı.

Çiftin sözcüsü, yazının kaldırılmasının bir anlamı olmadığını belirterek, “Sun yetkilileri bizimle iletişime geçerek özellikle özür dilemedi. Dolayısıyla bu hamlenin bir halkla ilişkiler tatbikatından başka bir şey olmadığını düşünüyoruz.”açıklama yaptı.

Açıklamanın devamında, “Halk, tehlikeli yorumları nedeniyle yayının pişmanlığını kesinlikle hak ediyor olsa da, The Sun nefreti, şiddeti ve kadın düşmanlığını istismar etmeye ve sömürmeye devam etmeseydi bu durumda olmazdık.”söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu