Haber

Shooting Motorsport Team AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda 4. yarışı birincilikle tamamladı.

AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. yarışını da birincilikle tamamlayan Atış Motorsporları Takımı, şampiyonluk yolunda bir adım daha geride kaldı.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından ICRYPEX ve Buharkent Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4’üncüsü 29-30 Temmuz tarihlerinde Aydın’ın Buharkent ilçesinde 31 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 5 farklı kategoride.

29 Temmuz Cumartesi günü Buharkent meydanında tören startı ile başlayan ve 30 Temmuz Pazar günü 7,59 kilometrelik parkurda çift çıkışlı olarak koşulan yarışın sonunda Atış Motorsporları takımından Sevcan Sağıroğlu, Kategori 1’de birinci oldu. Ford Fiesta R1 ile.

Peugeot 106 GTI ve İbrahim Cabacı ikinci, Opel Corsa GSI ve İlker Aktaş üçüncü oldu. 2. Kategoride Ford Fiesta R2 ve Atış Motorsport’tan Engin Apaydın günün en hızlısı olurken, Reno Clio Rally5 ile Tuncer Sancaklı ikinci, Ford Feista R1T ile Aykut Kefi üçüncü oldu. 3. Kategoride Peugeot 208 Rally4 ile Atış Motorsport birinciliği, Burak Ünvan birinciliği, Fiat Egea ile yarışan Reha Aybey ikinciliği ve Ford Fiesta R2T ile Murat Çetin üçüncülüğü elde etti.

Bayanlar kategorisinde 1. Kategoride Atış Motorsporları pilotu Sevcan Sağıroğlu, 3. Kategoride Eda Soylu ve 4. Kategoride Kübra Denizci Keskin birinciliği paylaştı.

Şampiyonluk iddiamızda ısrarcıyız

Atış Motorsporları Takım Direktörü Burak Başlık, 29 Temmuz’da düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası 4. ayak yarışını Aydın Buharkent’i başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.

Atış Motorspor’un Türkiye Tırmanma Takımları Şampiyonası olmak için yola çıktığının altını çizen başlık, “7 yarışlık sezonun 4 yarışını kazandık. Kalan sezonda kazandığımız puan avantajını koruyarak sezon şampiyonluğu için mücadelemizi sürdüreceğiz. 3 yarış ve yeni zaferler ekleniyor.”

Aydın Buharkent’te yüksek sıcaklıkta yarıştıklarını hatırlatan başlık, “Şartları zorlaştıran sıcak havaya rağmen bu yarışı da kazanmayı başardık. Kategorilerde podyumun üst basamağında finiş gördük. 1-2 ve 3’ü 1-2’ye getirerek takımımızı birinciliğe getiren ve aynı zamanda şampiyonluk için çaba sarf eden pilotlarımız, takımına elinden gelenin en iyisini veren pilotlarımız, bireysel şampiyonlukları için hedefe bir adım daha yaklaşıyor” dedi. AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 30 Eylül’de yapılacak beşinci ayak yarışı ile devam edecek. – BURSA

haberbozova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu