Haber

Sarıyer’de İnşaat Sahasında Çökme Meydana Geldi

SARIYER’de sabah saatlerinde şantiye yanındaki yolda çökme meydana geldi. İstinat duvarının bir kısmı şantiyenin üzerine çökmeden yıkılınca çevredeki binalarda büyük endişe oluştu. Deprem olduğunu düşünen mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı. Yetkililer şantiyede incelemeye devam ediyor. İnşaat alanı ve çöken kısım havadan görüntülendi.

Olay, saat 09.00 sıralarında Ayazağa Mahallesi 105. Sokak üzerinde meydana geldi. Yapımı devam eden inşaat alanının istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Sarsıntı olduğunu sanan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Olay yerine polis, belediye ve yetkililer geldi. Çöken yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

‘DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK’

Mahalle sakini Birgül Yeşilbaş, ‘Bu inşaat birkaç aydır devam ediyor. İnşaat başladığında yollara yığılmadılar. Bu yüzden daha önce aşağıdan yukarıya doğru kazımaya başlayınca bu yol çöktü. Daha sonra yol toprak ve betonla kapatıldı. Daha sonra fore kazıklar yapılmıştır. Bu sabah kontrol ettiğimde yol ayrılmıştı. Biz seyrederken yol tamamen çökmeye başladı. Fore kazıklar da deprem gibi bir çarpma ile yere düştü. Şimdi yol ayrılmaya devam ediyor. Evlerimizde kalmıyoruz. Burada her zaman su vardır. O suyu da buraya bağlarlar. Şu anda herkes sokakta bekliyor” dedi.

“EVE NASIL GİDECEĞİZ?”

Çökme nedeniyle sokakta bekleyen Gülşah Uyanık, “Geçen sene buraya geldiğimizde rahat edemedik. Deprem olacakmış gibi, yıkılacakmış gibi rahat edemedik. Düşündük” bugün deprem oldu yataktan fırladık akıbeti ne bilemeyiz evde nasıl kalacağız nasıl güveneceğiz şu an çok korkuyoruz eve nasıl gideceğiz nerede duracağız bilmiyorum. Burada bir tedbir alınmasını istiyoruz” dedi. Binalarına giremeyen vatandaşlar ise çevrede beklemeye devam ediyor.

Öte yandan kaza anı da kameralara yansıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu