İş

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası günü yükselişle kapattı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 300 puanın üzerinde yükseldi ve yüzde 1,05 artışla 33.003,57 puan oldu.

S&P 500 endeksi yüzde 0,76 artışla 3.981,35 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,73 artışla 11.462,98 puana yükseldi.

Para politikasındaki şahin duruşun ne kadar süreceği konusunda belirsizlikler sürerken kapanışta borsalarda olumlu bir seyir gözlendi.

Fed yetkilileri para politikası sözleriyle yönlendirmelerini sürdürürken, Atlanta Fed Lideri Raphael Bostic bankanın şimdilik 25 baz puanlık artışlara bağlı kalmasından yana olduğunu belirtti.

Yüksek enflasyon ve güçlü işgücü piyasası göz önüne alındığında Fed’in daha fazlasını yapması gerekebileceğini kaydeden Bostic, yüksek faiz oranlarından kaçınılması gerektiğini söyledi. ekonomiÜzerindeki etkinin bahar aylarında önemli bir biçimde hissedilmeye başlayabileceğini belirtti.

Boston Fed Lideri Susan Collins de enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Fed Yönetim Konseyi Üyesi Christopher Waller, istihdam ve enflasyon verilerinin güçlü kalması durumunda faiz oranlarının yüzde 5,1-5,4 aralığının üzerine çıkarılması gerekebileceğini kaydetti.

Waller, son verilerin enflasyonu düşürme çabasının beklenenden daha yavaş olabileceği ve daha uzun sürebileceği görüşünü desteklediğini belirtti.

Tahvil piyasalarında satış baskısı devam ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4’ün üzerinde kaldı.

Makroekonomik veriler tarafında, ABD’de işsizlik maaşı için ilk kez yapılan başvuru sayısı 25 Şubat ile biten haftada beklentilerin altında 190 bine geriledi.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün işgücü piyasasının güçlü kaldığına işaret ettiğini belirtti.

ABD’de geçen yılın dördüncü çeyreğinde tarım dışı işgücü verimliliğindeki artış yüzde 3’ten yüzde 1,7’ye geriledi. Fed’in takip ettiği enflasyon göstergelerinden biri olan birim işgücü maliyetindeki artış da aynı dönemde yüzde 1,1’den yüzde 3,2’ye revize edildi.

haber-domanic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu