Ekonomi

MÜSİAD Lideri Asmalı: Yeni yüzyılın kodlarını Türkiye’nin girişimcileri yazacak

MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Dış Ekonomik İşler Meclis Başkanı Nail Olpak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, MÜSİAD önceki dönem genel başkanları, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, il protokolü, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Asmalı, toplantının açılışında konuşmasına hayatını kaybeden üyelere, depremde hayatını kaybedenlere ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana geldiği noktaya dikkat çeken Asmalı, “33 yıl önce filizlenen MÜSİAD, bugün yine vatan sevdalısı 12 gencin bir araya gelmesiyle hamdolsun bugün 1000’in üzerinde insanla buluşuyor. 13 bin üyesi ve 165’i aşkın irtibat noktasıyla MÜSİAD çok büyük. Uluslararası bir kuruluş haline geldi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“YENİLENEREK GÜÇLENECEĞİZ, YÜRÜYÜŞÜMÜZE AYNI SEVGİ, HEYECAN VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

“Yüksek ahlak” ve “yüksek teknoloji” ilkeleriyle kurulan MÜSİAD, bağımsız, her zaman umutlu, samimi, ideallerinden asla vazgeçmeyen, dürüst, çalışkan, özverili, tutkulu iş insanlarının bir araya geldiği köklü bir medeniyet hareketidir. vatanına ve davasına dair, aşkla çalışan, ön plana çıkan. Bunun bir iş birliği ve sermaye platformu olduğunu belirten Asmalı, “İki yıldır taşımaktan onur duyduğumuz MÜSİAD bayrağını büyük bir ciddiyet, sorumluluk ve hassasiyetle dalgalandırmanın gayreti içindeyiz. bugün gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuzla güçlenerek, aynı aşk, heyecan ve kararlılıkla yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi.

“2023 YILINI YATIRIM YILI İLAVE ETTİK”

Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın yürüttüğü faaliyetler ve projelerden bahsetti.

Son iki yılda uluslararası iş forumları, Visioner 21, MÜSİAD EXPO, Türkiye’nin Gücü Ödülleri, Türk-Arap İş Zirvesi gibi uluslararası organizasyonların yanı sıra enerji, tarım, lojistik, tekstil, inşaat, savunma, dijital dönüşüm konularında tematik zirveler düzenlediler. ve makine. Asmalı, Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ni başlatarak Türkiye’nin “Asırlık Yılı” hedefleri doğrultusunda 2023 yılını “Yatırım Yılı” ilan ettiklerini hatırlattı.

Asmalı, bu kapsamda “MÜSİAD Ticaret Ofisi” ile “Uluslararası Yatırım Destek Ofisi”, “MÜSİAD Yatırım”ı kurduklarını ve hayata geçirdiklerini, Türkiye’deki yaraları sarmak için devlet ve milletle birlikte çalıştıklarını ifade etti. deprem olduğunu ve Allah’ın izniyle sonuç alınana kadar çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

“ÜLKEMİZ TÜM İÇ VE DIŞ ŞOKLARA KARŞI SEKTÖRDEKİ OLUMLU YÖNTEMİ SÜRDÜRMEYİ BAŞARILI OLDU”

Türkiye’nin salgın döneminde ne kadar güvenli bir tedarikçi olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydeden MÜSİAD Lideri Asmalı, geniş çalışma yelpazesi, dinamik yapısı, salgın döneminde ortaya çıkan fırsatı değerlendirerek sektörde yeni bir atılım süreci başlatıldığını söyledi. gerçek kesit, coğrafi avantajlar ve yenilenen altyapı. .

Salgın öncesi yüzde 23 olan sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 27’ye yükseldiğini kaydeden Asmalı, “Ülkemiz tüm iç ve dış şoklara rağmen sektördeki olumlu gidişatını korumayı başardı. Salgın öncesi dönemde, toplam istihdamda 4 milyon, işsizlik oranında ise 3 milyon artış var.” Sadece 2 gün önce açıkladığımız Nisan Satın Alma Yöneticileri Endeksi-SAMEKS Bileşik Endeksi, 56,3 ile son 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. puan alarak reel sektör için çok önemli bir performansa işaret ediyor.”

Küresel ekonominin son 10 yılda büyük bir dönüşüm geçirdiğini hatırlatan Asmalı, “Türkiye’miz bu küresel dönüşümü kendi lehine çevirebilecek kapasiteye sahip bir ülke. Bu noktada çok değerli avantajlarımız ve potansiyelimiz var. Salgın döneminde reel sektörün yeni fırsatlara hızlı ve akıllı tepki vermesi potansiyelimizin açık bir göstergesidir.Salgın öncesine göre Türkiye’de sektörün ekonomideki payı 4-5 puan artarken, toplam ihracat 73 milyar dolar arttı.” söz konusu.

Türkiye’nin yeni nesil savunma sanayi araçlarından elektrikli otomobillere kadar geleceğin lider teknolojilerini tasarlama ve üretme konusunda artık reşit olduğunu belirten Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Togg, TCG Anadolu, İMECE, Kızılelma, Hürjet, Atak 2, MMU, Altay gibi örnekler, yerli ve milli gazımızın çıkarılıp hizmete açılması ve enerji alanındaki diğer dev hamleler gurur kaynağı olmuştur. çok şükür mega projelerle taçlandırılarak.Girilen Türk Yüzyılında artık kendi savaş gemisini, savaş uçağını ve tankını üreten, rüzgar ve güneşten elektrik üreten, kendi elektrikli arabasını üreten bir Türkiye var. , kendi uydusu ve nükleer gücü.

Cumhuriyetin ilk yüzyılının son dönemine denk gelen bu başarılardan edinilen deneyimler, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda çok daha ileri teknolojiler geliştirmesinin ve stratejik departmanlarda yerelleşme oranını artırmasının önünü açacaktır. Türkiye, güçlü bir jeopolitik oyuncu olmanın yanı sıra uydu teknolojileri ve uzay araştırmalarına yaptığı yatırımlarla gelecekte astropolitik bir aktör olarak öne çıkacaktır.

“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİ VE CESUR GENÇLERİ YENİ YÜZYILIN KODLARINI YAZACAK”

“Türkiye Yüzyılı”nda ekonominin orta gelir tuzağını kırarak yüksek gelirli gelişmiş ekonomiler ligine yükseleceğini ifade eden Mahmut Asmalı, bu hedefe makro istikrarı sağlamlaştırarak, katma değeri yüksek işler üreterek ulaşacaklarını söyledi. yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi, ihracat imkanlarının genişletilmesi ve nitelikli istihdamın artırılmasıdır. .

Asmalı, bu noktada “Türkiye Yüzyılı” perspektifinin siyasetçilerden bürokrasiye, gerçek şubelerden tüketicilere, bilim insanlarından gençlere kadar toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesinin ve sahiplenilmesinin son derece değerli olduğunu vurgulayarak, “Böylesine kapsayıcı bir sinerji, Türkiye’nin kalkınma basamaklarını daha hızlı tırmanmasını sağlayacaktır. Türkiye’deki reel departman ve iş insanlarının en değerli temsilcilerinden biri olan MÜSİAD olarak istikrara, gelişmeye, üretmeye, girişimcilik ve yenilikçilik “Neslimizi koruma bilinciyle hareket edeceğiz. Türkiye’nin girişimci ve müreffeh gençlerinin yeni yüzyılın kodlarını yazacağına inanıyoruz.”

Asmalı, MÜSİAD’ın 33 yıllık başarısının altında, Türkiye’nin son çeyrek asırdaki “devrimci” stratejik kalkınma hamlelerinin yanı sıra üyelerinin cesareti, emeği ve millet desteğinin olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: aşağıdaki gibi:

“Bu sessiz devrimin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’dan başlattığı verimli yürüyüş bugün güç çarpanı mega projelerle taçlanmış ve Türkiye’yi ‘Barışı İnşa Eden Bölge’ düzeyine taşımıştır. Güç’ ve artık ‘Küresel Kural Koyucu’. Cumhurbaşkanımızın dünyanın dört bir yanında yaktığı ‘Vicdan ve Adalet Meşalesi’, içeriden ve dışarıdan tüm engellere rağmen dalga dalga büyümüş, ideallerle insanlığa umut vermiştir. ‘Dünya Beşten Büyük’ ​​ve ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitaplarını daha da parlak hale getirerek yeni nesillere taşımak boynumuzun borcu değil mi? Acaba Yüce Allah Hak’tır, ‘O’ şimdi olduğu gibi Hak’tan yanadır, bütün şer odakları ortaya çıksa da, Cenâb-ı Hak bize yardım ettikten sonra, hiçbir güç bizi bu hedeflere ulaşmamıza mâni olamayacaktır. .”

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde milli iradenin tecellisiyle vesayet merkezleri, darbe girişimleri ve terör örgütleriyle verilen mücadele ve zaferlerin yankılarının bugün kıtaları dolaşarak dosta heyecan, düşmana korku kaynağı olduğunu belirten Asmalı, “Türkiye’nin nereden geldiğini görmek için Ramazan Bayramı. İstanbul semalarında ezanların yankılandığı Ayasofya’ya gurur kaynağımız TCG Anadolu’dan bakmak yetmez mi? Sarayburnu’na demir atıp Boğaziçi’ni süslüyor Fatih Sultan Mehmet’in emanetini Fatih yılında bundan daha iyi nasıl sahiplenebiliriz ve Türkiye Yüzyılında hayallerimizi gerçekleştirmeye devam etmenin zamanı geldi… Bu noktada en ufak bir tereddüt var” dedi.

“HAKKIN, DOĞRULUĞUN, İSTİKRARIN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ, ARTIK TEK NOKTADAYIZ”

Mahmut Asmalı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Tek ve millet olarak kenetlenerek Türk Asrına güçlü, kararlı ve şanlı bir başlangıç ​​yapacağımıza inanıyoruz. MÜSİAD ailesi olarak 33 yıldır her zaman doğrunun, hakikatin, istikrarın ve milli iradenin yanında olduk. Yıllardır bu inançla yola çıktık ve şimdi aynı noktadayız, duruşumuz net, Allah milletimize ve ülkemize zarar vermesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu