Teknoloji

Mobilite odaklı akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyüktech, APY Ventures’tan 600 bin dolarlık yatırım aldı.

Otomotiv odaklı akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyüktech, APY Ventures tarafından yönetilen Bilişim Vadisi ve OSTİM Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’ndan 600 bin dolarlık yatırım aldı.

Büyüktech, 2011 yılında Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından kuruldu. Endüstriyel peyzaj uygulamaları, proses ve savunma sanayi gibi birçok alanda kamera tabanlı çözümler geliştiren şirketin 90.000 adet çalışması şu anda 120 ülkede aktif olarak kullanılıyor.

2020 yılında kamera ve kamera tabanlı teknolojilerdeki tecrübesiyle otomotiv segmentine odaklanma kararı alan Büyüktech, otomotivin geleceği için kritik öneme sahip olan gelişmiş sürüş destek sistemleri alanında, her şeyi daha iyi hale getirme misyonuyla çözümler geliştirmektedir. yollar daha güvenilir.

Türkiye’nin İlk Otomotiv Sınıfı Kamera Fabrikası

2021 yılında Farplas A.Ş. İlk yatırımını şirketten alan şirket, teknoloji alanındaki tecrübesini üretim altyapısıyla desteklemek hedefiyle 2022 yılında Bilişim Vadisi’nde Türkiye’nin ilk otomotiv sınıfı kamera fabrikasını kurdu.

Büyüktech kurucu ortağı ve COO’su Alparslan Işıklı, fabrika hakkında şu bilgileri paylaştı: 2022 yılında fabrikamızı kurduk ve otomotiv alanında üretim için kritik olan IATF sertifikasyon sürecini tamamladık. 2023 yılının ilk çeyreğinde üretime başladığımız fabrikamız için planladığımız genişleme planını yeni yatırım turumuzu tamamlamamızla hayata geçireceğiz.

Geniş Otomotiv İşleri Ailesi

Geleceği şekillendirecek en değerli gelişmelerden biri olarak adlandırılan otonom sürüş ve son yıllarda hızla gelişen gelişmiş sürücü destek sistemleri, birçok yeni teknolojinin otomotiv sektörüne entegrasyonunu gerektiriyor.

Büyüktech, teknolojiye hakimiyeti, 12 yıllık tecrübesi ve üretim tesisi ile teknolojik yenilik arayan otomotiv firmalarının kamera odaklı ihtiyaçlarına hem hazır ürünler hem de çözümler sunmaktadır. Firmanın yaptığı iş ve projeler arasında Ön ve Sanatsal ADAS (Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi) Kamera, Yan Ayna Kamera Sistemi, Arka ve Çevre Görüş Kameraları ve Sürücü/Yolcu Takip Sistemi yer almaktadır.

Michigan Üniversitesi ile Ortak Teknoloji Geliştirme Çalışmaları

Araçların dünyayı algılaması için yenilikçi teknolojiler geliştirerek, özerkliğin herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamak vizyonuyla çalışan Büyüktech, sürücüsüz araçların gözü olmak için yenilikçi projeler üzerinde çalışıyor.

Büyüktech, otonom sürüş için geliştirdiği projesiyle Michigan Üniversitesi tarafından yürütülen TechLab at MCity 2023 programında dünya çapında kabul gören iki girişimden biri olmaya hak kazandı. Teknolojinin gelişimi, Michigan’daki 2 yıllık akademik temelli bir geliştirme programı olan TechLab at MCity’de devam edecek.

Hedef Uluslararası Otomotiv Pazarı

Büyüktech’in kurucu ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş, Büyüktech’in üç otomotiv firmasıyla ürün ve Ar-Ge süreçlerine devam ettiğini belirterek, yeni yatırım türü ve Büyüktech’in hedeflerinden şöyle bahsetti:

2020 yılında bir startup olarak otomotiv sektörü gibi regüle edilmiş ve büyük bir pazara odaklanmak bizim için büyük bir karardı. Zaman içinde sektörün yenilikçi fikirlere, çevik, donanım ve yazılıma hakim bir şirkete ihtiyacı olduğunu ilk elden deneyimledik. Türkiye’de birlikte çalıştığımız otomotiv firmalarından çok şey öğrenme fırsatı bulduk. APY Ventures bu tür yatırımlarda ilk yatırımcımız oldu. Bu yatırım türünde 4 milyon dolarlık yatırımı tamamlayarak Türkiye’de edindiğimiz bilgi birikiminin de katkısıyla uluslararası otomotiv firmaları ile bağlarımızı geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Büyüktech’e yaptıkları yatırımla ilgili açıklama yapan APY Ventures Fund Yöneticisi Mustafa Keçeli şunları söyledi: Mobilite dikeyinde faaliyet gösteren işletmelere odaklanan Bilişim Vadisi GSYF ve Türk İşletme Ekosistemine önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Ostim GSYF ile Büyüktech’e yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyüktech, Ostim GSYF’nin ilk yatırımı oldu, umarız bu fonla klasik üretimin dijital dönüşümüne öncülük edecek birçok şirkete yatırım yaparız. Büyüktech’in hem üretim kabiliyeti hem de peyzaj işleme teknolojisine yönelik Ar-Ge çalışmalarıyla araçların dünyayı algılama biçimini kökten değiştireceğini ve bu alanda küresel bir oyuncu olacağını düşünüyoruz.” söz konusu

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu