Ekonomi

Mısır’ın Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi 2,5 milyar dolar yabancı yatırım çekiyor

KAHİRE, 9 Haziran (Xinhua) — Mısır’ın Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi (SCZone) Genel İdaresi, bölgenin Temmuz 2022’den Mayıs 2023’e kadar 2,5 milyar ABD doları yabancı yatırım çektiğini söyledi.

İdare Perşembe günü yaptığı açıklamada, bölgedeki ulusal yatırımların aynı dönemde 3,6 milyar Mısır Sterlini’ne (116 milyon ABD Doları) ulaştığını belirterek, ekonomik bölge yönetiminin sanayi bölgelerinde faaliyete geçmek için 46 farklı projeyi onayladığını da sözlerine ekledi.

Süveyş Kanalı kıyısında 461 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ekonomik bölge, altı liman ve dört gelişme bölgesini içeriyor.

Onaylanan projelerin ortasında dış pazarları hedefleyen çelik sanayilerine yönelik bir kompleks ve büyük bir lastik fabrikası yer alıyor.

Mısırlı ekonomist Waleed Gaballah, Xinhua’ya ekonomik bölgenin farklı ülkelerden yatırımcılarla daha iyi iletişim kurmak için son zamanlarda uluslararası bir tanıtım kampanyası başlattığını söyledi.

Gaballah, bölgenin konumu ve altyapı modernizasyonu sayesinde daha fazla yatırım çektiğini belirtti.

Ekonomist, Mısır’ın Süveyş Kanalı sınırındaki enerji ve lojistik başta olmak üzere birçok kol için bölgesel bir merkez olmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Ağustos 2015’te Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi, Süveyş Kanalı boyunca uluslararası kriterlere uygun lojistik ve endüstriyel hizmetler sunarak yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmeyi hedefliyor.

haber-kadisehri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu