Haber

Mansur Yavaş: Ankara Halkı Tehdit Ediliyorsa Buna Yer Yok

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’e yapılacak hizmetler için kendisine açık çek verildiğini söyleyen AK Parti’nin Ankara adayı Turgut Altınok’a ilişkin şunları söyledi: “Ankara halkını bununla tehdit edeceklerse bunun demokraside yeri yoktur. Ankara halkı gereken cevabı verecektir. Çeke ihtiyacımız var.” “Hayır, sadece onları durdurmayın” dedi.

Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, OSB başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Başşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kahvaltıda bir araya geldi. Yavaş, sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek gündemlerindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sanayicilerin suyla ilgili şikayetleri üzerine Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) bütçesinin yüzde 50’ye yakın azaldığını belirten Yavaş, “Bunun nedeni önceki dönemde Ankara halkına su satılmasıydı. Ton başına 1,6 dolar. Şimdi su bu fiyatın yarısı kadar.” Satıyoruz. Ayrıca öğrenci konutlarında yüzde 50, sosyal destek alan ailelere ise ton başına 1 lira indirim veriyoruz. Ancak aradaki farkı Sosyal Hizmetler Dairesi ödüyor. Ayrıca bildiğiniz gibi ekonomik nedenlerden dolayı maliyetlerimiz her zaman artıyor. Özellikle enerji maliyetleri. Çünkü su birçok yerden temin edilebilmektedir. “Bunu basmak zorundayız. O yüzden maliyetlerimiz artıyor. Daha önce Ankara Belediyesi’ne çok para aktarılırken ve bu para ASKİ ve fen çalışmalarında kullanılırken altyapılar yapılamadı” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN ONAYLADIĞI KREDİYİ REDDETTİLER’

Yavaş, Murat Karayalçın’ın belediye başkanlığı döneminden sonra Tatlar Arıtma İstasyonu için herhangi bir masraf yapılmadığını belirterek, “Geldiğimde ASKİ Genel Müdürümüz vardı. ‘Tatlar’da 1.5 milyon metreküp arıtma var.’ diye uyardı. Seni de ilgilendiriyor ama 750. “Bin metreküp ayrıştırılıyor, arıtılıyor ve ileride tekrar karıştırılıyor. Bu su Ankara Çayı’ndan Sakarya’ya, Sakarya’dan ise İstanbul Ömerli Barajı’na çekilmektedir. Acilen yapmamız lazım” dedi. Hemen proje ihalesini açtık ve proje tamamlandı. Durum Cumhurbaşkanına bildirildi. Biz de sunduk ve yatırım programına alındı. ‘Bulduk’ dedik. 275 milyon dolar kredi, 25 milyon dolar harcayacağız’ Maalesef Cumhurbaşkanının onayladığı kredi belediye meclisi tarafından tam 8 ay reddedildi, ardından ‘yargıya başvurmasınlar’ diye erteleme kararı alınarak uzatıldı” denildi.

‘ÖNCE KEÇİÖREN’DEKİ KULEYİ TAMAMLAMALI’

Yavaş, Ankara’ya yapılabilecek yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlardan açık çek aldıklarını belirterek, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye adayı Turgut Altınok’la ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Zaten iktidar partisinin belediye başkanı. Bu kadar kolay bir kontrol, hukuksuz yardım vs. almak mümkün mü bilmiyorum ama onlardan yardım alarak önce Keçiören’deki kuleyi tamamlamasını bekliyorum. Oradan destek alacak ve Keçiören’de yaşayan 50 bin yoksula destek verecek, 5 bin civarında da bizden. Yardım alan emekliye destek vermesini bekliyorum. Şimdi o çeki alıp kullanmasına hiçbir engel yok. Keçiören için ‘Önce bunları yapsın’ diye düşünüyorum. Bunların hepsi seçim odaklı. Bunlar da Özal’ın son döneminde yapıldı. Nasıl ters teptiği görüldü. Hükümetin belediyeler arasında ayrımcılık yapma hakkı var.” HAYIR. Çünkü vatandaş ayrımı yapmadan Ankara halkına hizmet veriyoruz. Eğer Ankara halkını bununla tehdit edeceklerse bunun demokraside yeri yoktur. Ankara halkı gereken cevabı verecektir. Engellemedikleri sürece çeke ihtiyacımız yok.”

‘BÖLGEYE KADAR NE YAPTIĞIMIZ BELLİ’

Altınok’un Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 300 milyar liralık bütçesinin nereye harcandığına ilişkin sorusunu değerlendiren Yavaş, “Mansuryavasneyapti.com’a gitmeli, orada ne yaptığımızı kuruşuna kadar biliyoruz. Projelerimizden örnek almaya devam etmeli.” Çünkü şu anda ‘Mansur Yavaş’ın ‘projeleri yok’ derken benim uyguladığım projeleri taahhüt olarak, söz olarak veriyor. Mansuryavasneyapti.com’dan yaptığımız projeleri öğrenebilirsiniz. , onlara söz verin ve bakın nereye, ne kadar para harcadım. Biz çok şeffaf çalışıyoruz. Sayıştay raporlarının tamamı belediyemizin internet sitesinde mevcut. Ancak parası da sitemizde mevcut. Kesinlikle sadece betona yatırım yapmıyoruz. . Bunu insani ihtiyaçlara harcıyoruz” dedi.

nazilliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu