Haber

Kuzeyşehir hızla gelişiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şehitkamil Belediye Lideri Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil ilçesinde devam eden çalışmaları inceledi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikonut’un, Kuzeyşehir’de üretimine devam ettiği inşaat alanındaki incelemelerde örnek daire alanı ziyaret eden Vali Gül ve beraberindekiler, imaline devam edilen GASMEK’i de gezdi. Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve Türkiye tarihinin en büyük toplumsal konut projesinin Gaziantep’teki bir ayağını da içinde barındıran Kuzeyşehir’de yeni konut alanlarını da inceleyerek, Vali Gül’e çalışmalar hakkında konutlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

“Kuzeyşehir kompakt bir proje”

Şahin, Kuzeyşehir projesinin içinde toplumsal donatı, ticari ve kamu alanlarını da içerisinde barındıran kompakt bir proje olduğunu söz ederek, şunları kaydetti:

“Her geldiğimizde buradaki ilerleme alanını görmekten, buradaki memnuniyeti vatandaşlardan duymaktan mutluyuz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız, cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberliğini başlattı. Rıdvan Fadıloğlu Liderimize çok teşekkür ediyoruz. Geldiğimiz vakit dediler ki: kente çok uzak, kente gitme gereksinimini giderecek ticari alan, taziye meskenleri, kütüphanelere muhtaçlığımız var. O denli kompakt, o denli hoş bir projeyi tamamlamak üzere ki. Hem ona baktık hem de biz Gazikonut olarak hatırlarsınız 14 bin konut diye çıkmıştık. Konutlarımız bitiyor, örnek dairelerimize baktık. Biz de GASMEK açıyoruz. Bir kent düşündüğünüz de ne lazım? Yeşil alan, spor alanları, okul, buradaki bütün insani muhtaçlıkları giderecek alt yapı gerekiyor. Etraf Bakanlığımız büyük bir çalışma yaptı. İçerisindeki bütün dokunuşlarla da buradaki ömür kalitesi, vatandaş memnuniyeti artıyor.”

“Kuzeyşehir Gaziantep’in en önemli yerleşim yerlerinden biri olacak”

Vali Davut Gül de, Kuzeyşehir’in çalışmaların tamamlanmasının akabinde Gaziantep’in en önemli yerleşim yerlerinden biri olacağını belirterek, “Burada şu an tamamlanan ve devam eden 6 bin konutumuz var. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ilk evin, ilk iş yerin, projesiyle de burada 4 bin konutun kurası çekildi. Bu şu anlama geliyor. İki sene içerisinde bunlar da tamamlanacak. Dolayısıyla da 10 bin konutluk bir şehir şimdiden oluşmuş oldu” dedi. Büyükşehir Gazikonut’un yeni yapacağı konutlarla birlikte Kuzeyşehir’in 50 bin konut hedefine hızla ilerlediğine dikkati çeken Vali Gül, şöyle devam etti:

“Konutların yapılmasıyla birlikte ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. İşte GASMEK’in yapılması, bununla birlikte ilçe belediyemiz Şehitkamil’in yaptığı çalışmalarla burası daha yaşanabilir bir duruma geliyor. Bugün de Büyükşehir’in koordinesinde büyük parklar yapılabilir mi? Diye baktık. Jandarma binasını tekrar Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. İnşallah bunlar tamamlandığında, burası Gaziantep’in en değerli yerleşim yerlerinden bir tanesi olacak.”

“Daha yaşanabilir Gaziantep’i daima birlikte inşa ediyoruz”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, talepler doğrultusunda sosyal ihtiyaçlar için de alanları belirlediklerini belirterek, “Yalnızca konut olması gereksinimi görmüyor. Vatandaşlarımızın toplumsal gereksinimleri için de alan gerekiyordu. Bir yandan taziye konutu, pazar yeri, Kur’an kursu, kütüphane, sıhhat ocağı yapıldı. Lakin burada eczane yapacak yer olmadığı için bu tıp talepler vardı. Büyükşehir Belediye Liderimiz ve Valimizle burada yaptığımız toplantı sonucunda bu talepler ortaya kondu. Biz de çabucak belediye olarak bu talepleri yerine getirmek için faaliyete başladık. Bir ay içerisinde teslim etmiş olacağız. Birlikte rahmet var ve inşallah birlikte bu misyon paylaşımı içerisinde daha yaşanabilir bir Şehitkamil ve daha yaşanabilir bir Gaziantep’i hep birlikte inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknik inceleme Kuzeyşehir’in akabinde Büyükşehir Belediyesi tarafından daha evvel genişletme çalışmalarının da yapıldığı Karşıyaka Tüneli’nde devam etti. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu