Haber

Kolombiya Devlet Başkanı Petro’nun oğlu ‘kara para aklama’ soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Kolombiya’da Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun oğlu Nicolas Petro, “kara para aklama” soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Bogota Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nicolas Petro ve eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez’in “kara para aklama” soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Başkan Petro, oğlunun tutuklanmasına ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, soruşturmaya müdahale etmeyeceğini belirterek, “Başkan olarak, hukuka uygun hareket edebileceğine dair tüm güvencelere sahip olacağına dair Başsavcıya güvence verdim. .” ifadesini kullandı.

Oğlunun durumuna üzüldüğünü kaydeden Petro, “Birey ve bir baba olarak (oğlumun) kendi kendini yok etmesini ve bir çocuğumun hapse girmesini görmek beni çok üzüyor.” söz konusu.

Söz konusu soruşturma, Nicolas Petro’nun eski eşinin basına yaptığı açıklamaların ardından başlatıldı.

Vasquez, eski kocası Nicolas Petro’nun uyuşturucu kaçakçılarından 150.000 dolardan fazla bağış aldığını iddia etti.

Kolombiya polisi, Nicolas Petro’nun geçen yılki başkanlık seçim kampanyası sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nde uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giymiş bir politikacıdan aldığı iddia edilen fonlarla ilgili “kara para aklama” soruşturması başlattı.

Vasquez, Başkan Petro’nun eski kocasının kampanya için para topladığından habersiz olduğunu vurguladı.

Nicolas Petro ise eski eşinin iddialarının “asılsız” olduğunu söylüyor.

haber-golyaka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu