Haber

Kayseri’de inanç turizmi için ‘büyük’ ​​adım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclisi’nde Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) düzenlediği Kentlerde İnanç Turizmini Desteklemeye Yönelik Fikir ve Projeler’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi, “Adalet Toprakları” isimli projesiyle ödül almaya hak kazandı. İnançlar, Kayseri”.

Kayseri’deki turizm potansiyelini değerlendirmek için gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, köklü bir geçmişe sahip Kayseri’de inanç turizmini değerlendirmek için girişimde bulunarak 96’ncı maddesini sundu. Meclis gündemine alınan 19. madde, meclis oylamasına sunuldu. Bu kapsamda Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Kentlerde İnanç Turizminin Desteklenmesine Yönelik Fikir ve Proje Yarışması”nda “İnançlar Yurdu Kayseri” isimli projemizle ödül almaya hak kazandığımız için; kurumumuzu temsil etmek, ilzam etmek, proje belgelerini imzalamak ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde bulunmak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya Genel Sekreter Vekili Hüseyin Beyhan’a protokol imzalama yetkisi verilmesi talebinin görüşülmesi talebi oybirliğiyle karara bağlandı.

KAYSERİ İNANÇ TURİZMİNDEKİ VERİME BAKACAK

Eşsiz doğal güzellikleri, vazgeçilmez kültürü, sağlık altyapısı ve kadim tarihi öğeleriyle turizmin hemen her alanında öne çıkan Kayseri, bu kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle inanç turizminde söz sahibi olmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda inanç turizmi maliyetlerini turizme kazandırmak için girişimde bulunan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Kentlerde İnanç Turizminin Desteklenmesi Fikir ve Proje Yarışması’nda ” İnançlar Yurdu Kayseri” ve ödül doğrultusunda söz alanında çalışmak. Büyükşehir Belediyesi’nin bu faaliyetinin ardından Kayseri’de var olan inanç turizmi turizme kazandırılırken, kent inanç turizmi ile ön plana çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu