Haber

İspanya’da patlayıcı madde içeren zarflarla ilgili soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı

İspanya’da, Madrid’deki Ukrayna Büyükelçiliği, Madrid’deki askeri üs, Savunma Bakanlığı, Başbakanlık ofisi ve bir silah fabrikasına gönderilen küçük çaplı patlayıcı içeren zarflarla ilgili soruşturma kapsamında 74 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Zaragoza’da.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan kişinin Burgos kentinin Miranda de Ebro semtinde yaşayan 74 yaşındaki emekli İspanyol olduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu zarfların Burgos’tan gönderildiğinin belirlendiği belirtilirken, gözaltına alınan kişinin sosyal medyada oldukça aktif, bilgisayar ve teknik işlerden anlayan biri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, zanlının evinde aramaların sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan zanlının 27 Ocak’ta Madrid’deki Ulusal Mahkeme’de hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İspanya’da gönderilen patlayıcı içeren zarflar sadece Madrid’deki Ukrayna Büyükelçiliği’ndeki bir işçiyi hafif yaralarken, diğer yerlerde kontrol sırasında tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

ABD’li New York Times, geçtiğimiz hafta yayınladığı bir haberde, ABD’deki güvenlik uzmanlarının yaptığı araştırma sonucunda zarfların gönderilmesinin arkasında Rusya liderliğindeki Avrupa’da çok sağcı bir grubun olduğunu öne sürdü. ve AB.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu