Haber

İçişleri Bakanı: Sibergöz-15 Operasyonlarında 51 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sibergöz-15 operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bilgi sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşindeyiz. Onlara göz yummayacağız.” sözlerini kullandı.

Yerlikaya, Siber Suçlar Daire Başkanlığı koordinasyonunda çalışmanın İstanbul Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Şüpheli kişiler organize bir şekilde farklı yöntemler kullanarak nitelikli dolandırıcılık eylemi gerçekleştirmiş, vatandaşları arayarak kamu görevlisi, banka ya da kredi kuruluşu çalışanı olduklarını belirtmiş, ‘dolandırıcılık parası çalınmıştır’ gibi yanıltıcı bilgiler vererek mağdurları ikna etmişlerdir. hesaplarına ulaşmış, hesaplarında şüpheli işlemler yapılmış ve hesaplarına başkaları tarafından yanlışlıkla para gönderilmiştir” dedi. “Vatandaşları geçersiz sitelere yönlendirerek 69 ayrı eylemde 5 milyon 885 bin lira mağdur ettikleri de belirlendi.”

Operasyon kapsamında 51 şüphelinin yakalandığını, yapılan aramalar sonucunda ruhsatsız silah ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin duaları sizinle. Nitelikli dolandırıcılara yönelik operasyonlarımız artarak devam edecektir.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu