Haber

Belarus Savunma Bakanı: Minsk ve Moskova’nın düşmanları yok ama çıkarları ve yükümlülükleri var

Belarus Savunma Bakanı Viktor HreninMinsk ve Moskova’nın düşman olmadığını, halklarının çıkarlarının ve karşılıklı müttefik yükümlülüklerinin olduğunu ve bunun güncel askeri doktrin taslağında yer aldığını söyledi.

HreninAçıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Neredeyse bir haftadır sessiz kalan ve yeni askeri doktrin taslağı ve Cumhuriyet ile ilişkiler konusunda çeşitli tahmin senaryoları ve değerlendirmeler yayınlayan Batılı sözde analistlere, konuşmacılara ve sadece aşırılık yanlılarına Bakanlığımızın tavrını açıklamak istiyorum. Belarus ve Rusya Federasyonu’nun nükleer silah kullanımı da dahil. Herkese bir kez daha söylüyorum ki düşmanımız yoktur. Kimsenin yüzüne bakmayacağız ve politikalarımızı kimseye göre ayarlamayacağız. Halklarımızın çıkarları var, karşılıklı müttefiklik yükümlülüklerimiz var.

Hem bağımsız olarak hem de Birlik Devleti çerçevesinde tüm karar ve eylemlerde bu faktörlerin tek başına yer alacağını söyleyerek. Hrenin Güncellenen askeri doktrin taslağı, tehditlerin hangi ülkelerden geldiğini, askeri güvenliğe yönelik iç ve dış tehditlerin kapsamını, Cumhuriyet’in müttefik taahhütlerini ve taktik nükleer silah kullanımına yönelik tutumunu ve ayrıca çatışma türlerini (eyaletlerarası olarak bölünmüş) açıkça belirtmektedir. ve koalisyonlar arası) ve bunlara yanıt vermek için alınacak önlemler. Tedbirlerin daha iyi sınıflandırıldığını söyledi.

Belarus Güvenlik Konseyi’nin 16 Ocak’taki toplantısında ülkenin yeni askeri doktrininin taslağı tartışıldı. Tartışma sonuçlarına göre belgeye son şeklinin verilmesine karar verildi. Belge gelecekte Nisan ayında sunulacak. Belarus Halk MeclisiOnay için sunulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu