Haber

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek Sel Felaketi’nin yaşandığı Kumluca’da

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel felaketinin yaşandığı Kumluca’da incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediyesinin afet bölgesindeki tüm birimlerini seferber ettiğini belirten Lider Böcek, “Şu anda itfaiye ekiplerimiz, 25 araç, 48 iş makinesi ve 300 personelimiz görev yapıyor. Yaraları birlikte saracağız” dedi. Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde dün gece metrekareye 207 kilogram yağış sele neden oldu. Büyük hasara yol açan facianın ilk saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi, ilgili tüm birimleriyle vatandaşların yardımına koştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sabahın erken saatlerinde sel bölgesine hareket etti. Belediyenin tüm birim amirlerini Kumluca’da toplayan Muhittin Böcek Önder, selin yol açtığı tahribatla ilgili çevreden anlık bilgi alarak, yaraların sarılması için talimat verdi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile durum değerlendirmesi yapan Lider Böcek, Kumluca’da selden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

EKİP SAYISINI ARTIRMAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin afetin ilk dakikalarından itibaren vatandaşların yardımına koştuğunu kaydeden Önder Muhittin Böcek, “Dün 01.15 itibariyle 474 ihbar aldık. O an itibariyle tüm ekiplerimiz hızla Kumluca’ya geldi. İtfaiye ekibimizle birlikte baskınlara müdahale etti. Şu anda 25 aracımız, 48 iş makinası ve 300 personelimiz çalışıyor. Diğer ilçelerden de ekiplerimizi çekerek sayıyı daha da artırıyoruz” dedi.

İYİ BAŞARILAR DİLEDİ

14 mahallenin sel felaketinden etkilendiğini anlatan Lider Böcek, “Hem Ortaköy’de hem de Başköy’de köprüler yıkıldı. 2 büyük köprü, 3 sıradan köprü yıkıldı. Ayrıca 5 adet de hasarlı köprü bulunmaktadır. Bütün esnafımızın bodrumları su dolu. Can kaybı olmaması sevindirici ama canın çipi maldır. Esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm departman lideri ve çalışma arkadaşlarımla buradayız. Biz de elimizden geldiğince gece gündüz demeden vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Topluma hizmet ekiplerimiz sosyal yardım çalışmalarına başladı.”

ELLER, YARALARI ŞARACAĞIZ

Kumluca’daki yer altı otoparklarında tamamen suya batmış araçlar olduğunu belirten Lider Muhittin Böcek, “Motopomp sayılarını artırıyoruz. Bodrumlar su dolu. Elektrik yok, onu desteklemeye çalışıyoruz. Aşevimizi de getirdik. Antalya Büyükşehir Belediyemiz İtfaiyesi olarak kurtarma çalışmaları sırasında 2 itfaiye aracımız sular altında kaldı ancak çocuklarımızda bir sıkıntı yok. Devletimiz, milletimiz ve belediyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza veda ediyorum. Allah bir daha göstermesin” dedi.

Mahsur Kalan VATANDAŞLAR TEKNE İLE KURTARILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kumluca’da sel nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşları tekneyle kurtardı. Göksu Mahallesi’nde sel nedeniyle evlerinden çıkamayan Halil ve Fatma Akbaba çifti, itfaiye ekiplerince evlerinden alınarak inanç bölgesine sevk edildi. Kurtarma çalışmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de takip etti. Lider Böcek, kurtarılan Akbaba çiftini tebrik ederek, itfaiye ekiplerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

TEMİZLİK HAREKETİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temizlik Ekipleri de Kumluca’nın çamurlu bir denize dönüşen sokaklarında temizlik çalışması başlattı. Büyükşehir grupları, bir yandan selin yol ve sokaklara getirdiği moloz ve ağaç kalıntılarını kaldırırken, diğer yandan çamurları temizliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla cadde ve kaldırımlar yıkanarak selin izleri yok ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu