Haber

AK Parti Çelik’ten PKK yandaşlarının AİHM’deki skandal eylemine sert tepki: Avrupalı ​​ortaklarımızın terörle mücadeledeki performansı zayıflıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik , Fransa’nın Strasbourg kentindeki AİHM binası önünde PKK yandaşlarının terör örgütünün paçavralarını açıp Türkiye aleyhine sloganlar atmasına sert sözlerle tepki gösterdi. AK Parti’li Çelik, “Terör örgütü destekçilerinin bu eylemini kınıyoruz. Bunu teşvik eden uçarı tutum münferit bir olay değildir. Teröre müsamaha göstermenin vahim bir sonucudur. Avrupalı ​​ortaklarımızın mücadeledeki performansı.” teröre karşı giderek zayıflıyor.” terimleri kullandı.

AİHM BİNASI ÖNÜNDE SKANDAL EYLEMİ

Avrupa’da terör örgütü PKK yandaşları bir skandala daha imza attı. Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gelen PKK yanlısı bir grup, terör örgütünün paçavralarını açarak Türkiye aleyhine sloganlar attı.

“TRAJİK BİR OLAY”

Yaşananlara Türkiye’den birbiri ardına tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, olayın trajikomik olduğunu belirtti. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “PKK terör örgütüne bağlı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi binasına girerek örgütün sembolleriyle terör propagandası yapmaya kalkışması trajik bir olaydır. PKK’nın bu cüretkarlığı” dedi. bağlı oluşumlar, ilgili ülkelerdeki güvenlik birimlerinin insan hakları düzenini koruma konusundaki acizliğini ve en basit tabirle ciddiyetini göstermektedir.

“TERÖRİZME HOŞGÖRÜN FARKLI SONUÇLARI”

Terör örgütü destekçilerinin bu eylemini kınıyoruz. Bunu teşvik eden uçarı tutum münferit bir olay değildir. Teröre karşı hoşgörünün ağır bir sonucudur.

“TERÖR İNSANLIĞIN VE AVRUPA’NIN DEĞERLERİNİ TEHDİT ETMEKTEDİR”

Kamu düzeni ve güvenliği açısından bu vahim duruma ilgili ülkelerin kamu yetkililerini müdahale etmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle Avrupalı ​​müttefiklerimizi bir kez daha PKK’ya üs sağlayan bataklık ortamı kurutmaya davet ediyoruz. Terörizm, insanlığın ve Avrupa değerlerinin temel maliyetlerini tehdit eden kolektif bir tehdittir. Bu ortak tehdide karşı koymak çaba, kararlılık ve ciddiyet gerektiren bir mücadeledir. Avrupalı ​​ortaklarımızın terörle mücadeledeki performansı giderek zayıflıyor. Bu, demokratik değerleri savunmasız bırakır. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu