Ekonomi

Adidas Hisseleri, Tahmini Faaliyet Kârının Beklentilerin Ötesinde Olması Nedeniyle Düştü

Adidas AG (ADDYY) hisse senedi fiyatları, şirketin 2024 faaliyet karı tahmininin ortalama analist tahminlerinden önemli ölçüde düşük olmasının ardından Çarşamba günü düştü.

Şirket, 2023 gelirinin yüzde 5 düşüşle 21,43 milyar Euro’ya gerilediğini, olumsuz döviz kurlarından dolayı 1 milyar Euro’dan fazla gelirin etkilendiğini, bu durumun şirketin gelir artışını 2024 yılında da etkilemeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Ek olarak, Yeezy markasına sahip bağlı ortaklığın sona ermesi, Adidas’ın bu yılki gelir artışını olumsuz etkiledi ve yıllık gelir karşılaştırmasında yaklaşık 500 milyon Euro’luk bir düşüş yaşandı.

Şirket, “İki Yeezy ürün serisinin piyasaya sürülmesi, 2023’teki net gelire yaklaşık 750 milyon Euro’luk olumlu katkıda bulundu” dedi. “Bu, 2022’de Yeezy ürünlerinden elde edilen 1.200 milyon Euro’nun üzerindeki gelirle tezat oluşturuyor.”

Yeezy çalışmaları ile ilgili olarak Adidas, 2024 yılında kalan stoğu en az üretim maliyetiyle satmayı planlıyor.

İleriye dönük olarak şirket, kur ayarlı satışların orta tek haneli bir yüzde oranında artmasını bekliyor. Ancak kalan Yeezy hisselerinin yalnızca üretim maliyeti için satılması beklendiğinden bu satışın şirketin bu yılki faaliyet karına katkı sağlaması beklenmiyor.

Buna ek olarak şirket, döviz kurundaki olumsuz etkilerin Adidas’ın 2024 karlılığı üzerinde önemli bir olumsuz etki yaratacağını öngörüyor. Sonuç olarak şirket, 2024’te Bloomberg’in 1,27 milyar Euro’luk konsensüs tahmininin oldukça altında, yaklaşık 500 milyon Euro faaliyet karı elde etmeyi bekliyor. .

Adidas CEO’su Bjørn Gulden şunları söyledi: “Yeezy satışlarından beklenen kârın, önemli olumsuz döviz kuru etkileri, Kuzey Amerika pazarında devam eden zorluklar, pazarlama ve satışta devam eden yatırımlar olmasa bile 2024 faaliyet kârında yaklaşık 500 milyon Euro olması bekleniyor. belirsizliklerle dolu bir küresel ortam.” “Öngörüyoruz” dedi. “Bu yıl, Adidas’ın çift haneli gelir büyümesi ve %10 işletme marjı olan bir şirket haline dönmesi için gerekli bir adım daha.”

Açıklamanın ardından Adidas’ın Amerikan Depo Sertifikaları (ADR) yüzde 8’den fazla değer kaybederken, bu durum Nike ve Under Armour gibi rakiplerini de etkiledi ve hisse senedi fiyatlarında sırasıyla yüzde 2’ye yakın ve yüzde 3’e yakın düşüş yaşandı.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gedizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu