Yaşam

6. sezonuyla aklımızın sınırlarını zorlayan ‘Black Mirror’ın Yaratıcısı Inspired Dizisini Açıkladı!

Charlie Brooker’ın her bölümüyle olay yaratan karanlık ve hicivli antoloji dizisi ‘Black Mirror’ 6. sezonuyla karşınızda.

Serinin yaratıcısı Charlie Brooker, Black Mirror için de ilham kaynağı olduğunu açıkladı. Black Mirror’ın yaratıcısından ilham alan şu prodüksiyona bakın, hangisi?

Bildiğiniz üzere tüm zamanların en iyi dizileri arasında yer alan Black Mirror 6. sezonuyla karşınızda.

Her bölümüyle Charlie Brooker’ın kaleme aldığı karanlık ve hicivli antoloji dizisi yine aklımızı başımızdan almak üzere.

Dizi Netflix’te yayınlanır yayınlanmaz izleyicilerden gelen ilk tepkiler de gecikmedi.

Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, Black Mirror için ilham kaynağı olduğunu açıkladı. Brooker, “Bazen sadece yarım bir fikir vardır,” dedi ve o kısmın nasıl ortaya çıktığını anlattı:

“Sıradan bir kadın kendini bir gazetenin ön sayfasında bulur. Korkunç bir skandala karıştığı veya kahramanca bir şey yaptığı için değil, yalnızca “günün ana karakteri” olduğu için haberlerde yer aldı.

Brooker sözlerini şöyle sürdürdü:

Hikayenin ne olduğunu bilmiyorum ama komik bir durum. Sonra başka bir fikir vardı. Ayrıca Deepfake ve yapay zeka tarafından üretilen görüntülerin bir haber ağı tarafından yayınlanmasıyla ilgiliydi.’

Brooker ayrıca diziden nasıl ilham aldığını da açıkladı:

‘Elizabeth Holmes ve Theranos’ hikayesinin dramatize edilmiş hali olan The Dropout’u eşimle birlikte izliyordum ve ‘Aman Tanrım, sanki dün gibi ve işte televizyonda dizi’ diye yorum yapıyorduk. ‘Ah, bu dramatize edilmiş bir şey’ diye düşündüm. Daha iyi bir hikaye türü. O zaman Deepfake ve yapay zeka işine girebiliriz.’

The Dropout’u izledikten sonra her şeyin yerine oturduğunu söyleyen Brooker, “O zaman bu iki yarım fikir birden bire bir oldunuz” dedi. söz konusu.

Peki siz Sziler Black Mirror’ın son dönemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara göz atın!

tefenni-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu