Ekonomi

150 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak olan ULU RES tam kapasite çalışıyor

Yenilenebilir enerji kapasitesi artıyor. 120,4 MW yetki devrine sahip ULU Rüzgâr Santrali, 150 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan Mogan Holding, Bursa’nın İnegöl ve Keles ilçelerinde kurulu 120,4 MW kurulu güce sahip 29 türbinli ULU Rüzgâr Santrali’ni tam kapasite ile devreye aldı.

150 bin hanenin elektriğini karşılayacak.

Güriş’in iştiraki olan Mogan Holding, Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığını ve karbon salımını yenilenebilir enerji santralleri sayesinde azaltmanın mümkün olduğunu düşünerek bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürüyor. Holding açıklamasına göre, 29 Enercon (2 x 3,5 MW E-138 EP3 ve 27 x 4,2 MW E-138 EP3 E2) türbini ile çalışan ULU Rüzgâr Santrali, kule yüksekliği 111 metre ve kanat çapı 138 olan Enercon metre Türbinler, düşük ve orta rüzgar rejiminde de yüksek güç üretecek şekilde tasarlanmıştır. Yıllık 353.000.000 kWh elektrik üretecek olan santral, 150 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

2000 yılından bu yana yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren holding, ULU Rüzgâr Santrali’nin tam kapasite devreye alınmasıyla yurt içinde 10, yurt dışında 2 olmak üzere toplam 12 rüzgar santrali ile toplam 766 MW kapasiteye ulaştı. Enerji santrali.

“Hem istihdam hem de elektrik ihtiyacını karşılıyoruz”

Mogan Holding CEO’su Ali Karaduman, Türkiye’nin rüzgar enerjisi heyetinin gücünü artırarak hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, “Türkiye’nin saf ve yenilenebilir enerji potansiyeline inanıyoruz. Gücün tamamını elde etmek mümkün. yerli ve milli kaynaklarla ihtiyacımız var 2000 2007 yılından itibaren elektrik alanındaki yatırımlarımızı yenilenebilir enerjiye yönelttik.Hedefimiz ülkemizi enerji ithal eden değil ihraç eden bir konuma getirmektir. geçmişten bugüne yatırımlar.Dün olduğu gibi bugün de yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.ULU Rüzgâr Santrali ile “Bölge halkının istihdam oranlarını artırıyor, ekonomisini canlandırıyoruz. ULU Rüzgâr Santrali’nin tam kapasite devreye alınmasıyla birlikte toplam 1132 MW güce ulaştık. Yılda 4.200.000.000 kWh elektrik üreterek 1.700.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu