Haber

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Sekreteri Caner Makasçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir açıklama yayınladı.

Gündoğdu yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm emekçilerin birlik olup taleplerini tek bir ağızdan haykırma günü olduğunu belirtti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Gündoğdu, “Emeğin en yüksek değer olarak kabul edildiği, işçi, emekçi ve köylünün emeğinin karşılığını aldığı güzel ve güçlü bir Türkiye özlemiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutluyorum. , barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir yere.” sözlerini kullandı.

“İşçi ve işverenlerimizin birliği, üretim mücadelemizin en büyük gücüdür”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, alın teri ve yaşam koşullarıyla ekmeğini kazanmaya çalışan tüm çalışanların birer kahraman olduğunu belirtti.

1 Mayıs’ın emeği, emeği, barışı, kardeşliği, dayanışmayı, birlik ve beraberliği simgeleyen gün olarak kutlandığını belirten Ilık, toplumsal refahın sağlanmasında ve emeğin toplumsal refaha dönüşmesinde çok değerli role sahip emekçilerin ve emekçilerin bayramı olduğunu belirtti. kazançlar.

Ilık, mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kalkınmasında ve kalkınmasında büyük payı olan çalışanlarımızın ve patronlarımızın birlikteliği üretim gayretimizin en büyük gücüdür. Bu birlik, ekip ve dayanışma ruhu geleceğimizin teminatıdır. Eleman kardeşlerimiz, sanayici ve girişimci birbirinden farklı düşünülemez, bütünleşme köprüsünü kısacası genci yaşlı tüm insanımızın ortasında kurmak, toplumsal barışın, çalışma barışının sağlandığı güzel günleri yaşamaktır. medeniyet amacıyla işçi ve girişimci dayanışmasıyla birlikte yürümek. Emeğin ve dayanışmanın da simgesi olan tüm personelimize ve emekçi kardeşlerimize hayırlı günler dilerim.”

“1 Mayıs’ta meydanlarında buluşacağız”

DİSK Genel İşçi Sendikası Trakya Şube Sekreteri Makasçı da insanca çalışacak, insanca yaşanacak bir toplumsal düzen için 1 Mayıs’ta tarlalarda buluşacaklarını belirtti.

1 Mayıs’ın işçi, emekçi, emekli ve gazilerin günü olduğuna işaret eden Makasçı, “Nasıl bir dünya, nasıl bir ülke, nasıl bir dünya, nasıl bir ülke, nasıl bir umut ve taleplerimizi hep birlikte haykırmak için 1 Mayıs’ta meydanlarında buluşacağız. Nasıl bir gelecek istiyoruz.Doğum günü olan 1 Mayıs’ta yeni bir başlangıç ​​yapacağız.Tüm maliyetleri ve emeği üreten biz emekçilerin olduğu bir sistemi kurmak için meydanlarda olacağız. bu memleketin zevkleri, hükümdarlarıdır.Hürriyet en heybetli elbisesiyle meydanları dolduracak ve “Emek geleceğimizdir” diye haykıracağız.

haberhaymana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu